Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν θα συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης οι οδηγοί ταξί στη Θεσσαλονίκη..!

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΚΟΝΔΡΑΝΗ

Κανονικά θα κυκλοφορούν την προσεχή Τετάρτη τα ταξί στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι οδηγοί ταξί δεν θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 26 του μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Ταξί και Αγοραίων (ΠΟΕΙΑΤΑ), δια στόματος του προέδρου της Θύμιου Λυμπερόπουλου, απηύθυνε κάλεσμα προς όλα τα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα οδηγών ταξί της χώρας να συντονίσουν τα βήματα τους κατά των μέτρων λιτότητας και πέρα από κόμματα και πολιτικές εξαρτήσεις, με αφορμή την 24ωρη απεργία.

Ωστόσο, ο κ. Λυμπερόπουλος, που έχει διαγραφεί από τη ΝΔ, άφησε αιχμές κατά των ηγεσιών των δύο κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων, υπονοώντας ότι διοργανώνουν την απεργία για να εξυπηρετήσουν συνδικαλιστικές υποχρεώσεις και πρόσθεσε ότι η δική του πρόταση είναι να συμφωνήσουν οι δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις σε απεργία διαρκείας, προκειμένου να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Ο «Τ.Θ.» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του σωματείου ιδιοκτητών ταξί «Ερμής» Κώστα Γιαννακάκη, ο οποίος δήλωσε πως δεν οι οδηγοί ταξί δεν θα συμμετέχουν στην απεργία στις 26/9 καθώς δεν προλαβαίνουν να συντονιστούν, όμως, άφησε να εννοηθεί ότι προτίθενται να κάνουν δικές τους κινητοποιήσεις στο άμεσο μέλλον. «Βρισκόμαστε σε συζητήσεις για το τι θα κάνουμε από εδώ και πέρα» είπε και συνέχισε σχετικά με τον κλάδο τους «προς το παρόν επικρατεί μια ηρεμία όσον αφορά τα θέματα μας από την πλευρά της κυβέρνησης. Τώρα ασχολούνται με άλλα θέματα, την τρόικα κλπ.».

Σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΙΑΤΑ ασκεί κριτική τόσο κατά του πολιτικού συστήματος γενικότερα, για το οποίο αναφέρει ότι «σφυρίζει αδιάφορα και δεν βλέπει τον Γολγοθά των πολιτών», όσο και των Μέσων Ενημέρωσης, στα οποία αποδίδει σκοπιμότητα, ενώ για την ανάπτυξη, την ανεργία και την ελπίδα της κοινωνίας «δεν ακούγεται κουβέντα», όπως αναφέρει.

Η ΠΟΕΙΑΤΑ εκτιμά ότι απεργίες μικρής διάρκειας, παρ' όλο που αναδεικνύουν και προβάλλουν το πρόβλημα, δεν συμβάλλουν στην ανατροπή της καταστροφής, η οποία προδιαγράφεται και πως δεν στέλνουν το μήνυμα της ανατροπής στους δανειστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο σύστημα γενικότερα.

http://www.typosthes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...