Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΑΞΙ..!

Του Χάρη Ντιγριντάκη

Στο στάδιο της υλοποίησης τίθεται από σήμερα Παρασκευή η απελευθέρωση των ταξί με την λήξη της πρόσκλησης ενδιαφέροντος για τη μετατροπή
συμβατικής άδειας σε τουριστικής για πολυθέσια ταξί, που δημοσίευσε η Περιφέρεια Αττικής.


Με βάση το άρθρο 106 του ν.4070/12 η Περιφέρεια στις αρχές του καλοκαιριού δημοσίευσε πρόσκληση με την οποία καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για απόκτηση νέων αδειών αυτοκινήτων ΕΔΧ ή για μετατροπή υφιστάμενων αδειών σε άλλο τύπο, να υποβάλουν σχετική αίτηση.
Με την αίτησή του ο κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να προσδιορίζει την έδρα ή τις έδρες της Περιφέρειας Αττικής για τις οποίες ζητείται άδεια, το είδος άδειας (ή αδειών) και τον αριθμό τους ανά έδρα.
Διευκρινίζεται ότι η αίτηση για απόκτηση νέας άδειας συνοδεύεται και από εγγυητική επιστολή, ύψους 5.000 ευρώ.
Έτσι, πιθανότητα χορήγησης νέων αδειών θα υπάρξει μόνο για τα οχήματα ΕΙΔΜΙΣΘ (ειδικής μίσθωσης – 7θέσια και 9θέσια), για τα οποία προβλέπεται να τεθούν σε κυκλοφορία στην Περιφέρεια Αττικής περίπου 100 νέες άδειες αυτοκινήτων ΕΔΧ ΕΙΔΜΙΣΘ, εκ των οποίων 30 θα είναι ειδικά διασκευασμένα, ώστε να μπορούν να μεταφέρουν Άτομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑΜΕΑ).
Σύμφωνα με το νόμο, από τον αριθμό αυτό των 100 νέων αδειών θα χορηγηθούν στους ενδιαφερομένους, μετά από κλήρωση, όσες απομείνουν, αφού ολοκληρωθεί η μετατροπή ήδη υφιστάμενων αδειών ΕΔΧ σε άδειες ΕΔΧ-ΕΙΔΜΙΣΘ, μετά από αίτημα των ιδιοκτητών τους.
Στην Περιφέρεια Αττικής υπάρχει η ενιαία έδρα της περιφέρειας Αττικής και οι ενιαίες έδρες της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων) που περιλαμβάνουν τους Δήμους Κυθήρων, Αίγινας, Τροιζηνίας, Σαλαμίνας, Αγκιστρίου, Πόρου και Σπετσών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...