Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Αμετανόητος για το έγκλημα ο Γ.Παπακωνσταντίνου αναζητεί "χρονοτοπικές" δικαιολογίες..!

Αμετανόητος ο πρώην ΥΠΟΙΚ Γιώργος Παπακανσταντίνου μέχρι την τελευταία στιγμή πριν σταλεί στην Βουλή η δικογραφία με αίτημα την παραπομπή του σε δίκη για τα
εγκλήματα κατά της  χώρας του. «Ήμασταν τον λάθος χρόνο στο λάθος μέρος» είναι ο τίτλος συνέντευξης του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας ZEIT με υπότιτλο: «Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ως Έλληνας Υπ. Οικονομικών δημοσίευσε το αληθινό δημόσιο έλλειμμα της χώρας του και έτσι προκάλεσε την κρίση. Θα το ξανάκανε;».
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου δηλώνει ότι δεν μετανιώνει για τις μεγάλες αποφάσεις που έλαβε ως υπουργός Οικονομικών, ενώ υπενθυμίζει ότι πριν από τις εκλογές του 2009, τα αριθμητικά στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωνε η τότε κυβέρνηση, παρουσίαζαν αποκλίσεις από τα πραγματικά.

Αναφέρεται, μάλιστα, και στη συνάντηση με τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος στις 4 Οκτωβρίου του 2009, κατά την οποία τα στοιχεία που του παρέδωσε εκείνος για το έλλειμμα του πρώτου 10μήνου έδειχναν το έλλειμμα κοντά στο 10%, ενώ κάθε μήνα παρουσίαζε ψευδή αύξηση μιας ποσοστιαίας μονάδας.

ο Γ. Παπακωνσταντίνου σχολίασε ότι οι αγορές  αντέδρασαν υπερβολικά απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν περίμενε ότι η δημοσίευση των στοιχείων θα προκαλούσε ένα τέτοιο σοκ στις χρηματοπιστωτικές αγορές, .

«Οι επενδυτές είχαν υποτιμήσει τον ελληνικό κίνδυνο. Μάλιστα, λίγους μήνες πριν ήταν σε θέση να δανείσουν χρήματα στην ελληνική κυβέρνηση -και με επιτόκια που ήταν ελαφρώς υψηλότερα από τα γερμανικά» τόνισε ο πρώην ΥΠΟΙΚ και πρόσθεσε: «Ήμασταν τον λάθος χρόνο, σε λάθος μέρος».

Σε ερώτηση για το μεγάλο αριθμό των Ελλήνων πολιτών που θεωρούν λάθος τις μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ του 2009, ο πρώην υπουργός Οικονομικών είπε: «Όταν πρόκειται για την αποκατάσταση του σπιτιού, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν έχουμε κάνει τη δουλειά μας».

Αμετανόητος μέχρι το τέλος, όπως οι ναζί εγκληματίες πολέμου στην Νυρεμβέργη. Το θέμα είνια θα επιτρέψει η τρικομματική κυβέρνηση να τιμωρηθεί ή θα τον προστατέψει;.

defencenet.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...