Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγελίες τουριστών για τα ταξί στην Πάρο..!

Την Πέμπτη (30/8) συνεδρίασε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πάρου η τουριστική επιτροπή.

Κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης
ήταν η απουσία των μελών της επιτροπής. Η απαρτία για να ξεκινήσει η συνεδρίαση ήταν οριακή (7 μέλη από τα 13 ήταν παρόντα).

Οι καταγγελίες

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν καταγγελίες πολιτών που είχαν γίνει στο γραφείο του ΕΟΤ στην Πάρο, για τις προσφερόμενες υπηρεσίες στο νησί μας.

Στην αρχή της συζήτησης ο πρόεδρος του συλλόγου ενοικιαζομένων δωματίων «Ο Ποσειδών» κ. Γιώτης Αμανατίδης, υποστήριξε ότι ο κλάδος του και τα ξενοδοχεία «έριξαν» τις τιμές τη φετινή περίοδο, αλλά κάτι τέτοιο δεν έκαναν οι υπόλοιποι, όπως τα καφέ, εστιατόρια, οπωροπωλεία, σούπερ - μάρκετ, περίπτερα και άλλα καταστήματα. Ο κ. Αμανατίδης είπε ότι «όλοι έριξαν τις τιμές τους και το 99% των υπόλοιπων επιχειρηματιών έκαναν το κορόιδο».

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι ο ελληνικός καφές στοιχίζει δύο λεπτά και τα καταστήματα τον πουλούσαν δύο ευρώ. Τα μόνα καταστήματα που εξαίρεσε ήταν τα καταστήματα πέριξ του λιμανιού, που όπως είπε πουλούσαν τον ελληνικό καφέ ένα ευρώ. Ζήτησε να γίνει από την τουριστική επιτροπή παρέμβαση στα καταστήματα εστίασης και να μπει ένας είδος «χαρατσιού» σ' αυτά, για τη διαφήμιση του νησιού.

Ο κ. Γ. Μπαφίτης πρότεινε ο δήμος να καλέσει τους καφεζυθοεστιάτορες και να συζητήσει μαζί τους το θέμα. Όπως όμως είπε το μέλος της τουριστικής επιτροπής κ. Στ. Τρίχα, παρόμοια συζήτηση μαζί τους (καφεζυθοεστιάτορες) είχε γίνει στο παρελθόν  Ο κ. Αμανατίδης αναρωτήθηκε«γιατί» να γίνονται αυτά τα πράγματα, αφού «όλοι ζούνε από τον τουρισμό. Και οι ψαράδες και όλοι» συμπλήρωσε.

Η πρόεδρος κ. Μ. Χανιώτη υποστήριξε πάντως, ότι υπήρξε καλή συνεργασία με επαγγελματίες της Πάρου για την τιμολογιακή πολιτική και ειδικά στην Παροικιά υπήρχε καλή ανταπόκριση. Τέλος, ο κ. Αμανατίδης συμπλήρωσε:

«Είναι απαράδεκτο να πουλώ τον Αύγουστο 50 ευρώ δωμάτιο και άλλος να ενοικιάζει αυτοκίνητο για μία ημέρα 60 ευρώ». Για τις τιμές ενοικίασης των αυτοκινήτων συμφώνησαν σχεδόν όλοι ότι η τιμολογιακή πολιτική είναι απαράδεκτη.

Οι καταγγελίες για τα ταξί

Η πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής είπε:

«Στο γραφείο του ΕΟΤ υπήρξαν πάρα πολύ έντονες διαμαρτυρίες για τα ταξί. Υπήρξε άνθρωπος που είπε ότι πήρε 5 φορές ταξί για τον ίδιο προορισμό και τις 5 φορές πλήρωσε άλλο ποσό.

Ακόμα, διαδρομή Αεροδρόμιο - Παροικιά 23 ευρώ, Νάουσα - Αλυκή 30 ευρώ! Ποτέ, δεν λειτουργεί το ταξίμετρο. Αυτά, δεν κολακεύουν το νησί μας. Δυστυχώς, έχουμε καλέσει σαν τουριστική επιτροπή τα ταξί, αλλά δυστυχώς, δεν μας τίμησαν με την παρουσία τους. Θα το ξανακάνουμε. Το πρόβλημα είναι τώρα ότι δεν έχουν σύλλογο, γιατί έχει διαλυθεί. Επίσης, οι καταγγελίες που έχουμε από τον ΕΟΤ και υπάρχουν παρόμοιες σε όλα τα ξενοδοχεία της Πάρου, είναι ότι δεν πηγαίνουν «κούρσες» μέσα στην Παροικιά π.χ. από το λιμάνι έως Λιβάδια κλπ. Δεν παίρνουν γι' αυτές τις διαδρομές τον κόσμο».

Επίσης, η κ. Χανιώτη ενημέρωσε για τα παράπονα που υπήρξαν για τις τιμές στη Νάουσα για τα καφέ και τα εστιατόρια. Παράπονα υπήρξαν για όλη την Πάρο για τις τιμές ενοικίασης στις ξαπλώστρες στις παραλίες. Υπήρχαν, όπως καταγγέλθηκε τιμές που έφταναν τα 13 ευρώ για ένα ζευγάρι ξαπλώστρες.

Από την πλευρά του ο κ. Αμανατίδης σημείωσε ότι ο σύλλογος του έκανε καταγγελίες για παράνομες βίλες που νοικιάζονται στην Πάρο και όπως είπε το ΣΔΟΕ ανταποκρίθηκε και έκανε έρευνα. Σε κάποιες περιπτώσεις έβαλε μεγάλα πρόστιμα (έως και 30.000 ευρώ). Ακόμα υποστήριξε ότι ενοικιάζονται παράνομα σπίτια και μέσα στην Παροικιά.

Ο κ. Γ. Μπαφίτης υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει επιστολή στους οδηγούς ταξί και να ενημερωθούν για όλες τις καταγγελίες και να ενημερωθούν ότι σε διαφορετική περίπτωση - που δεν συμμορφωθούν - οι καταγγελίες θα πηγαίνουν στο ΣΔΟΕ. «Δεν είναι δυνατόν να μη λειτουργεί το ταξίμετρο» συμπλήρωσε. Τελικά, αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή στους οδηγούς ταξί για να διευθετηθεί το θέμα.

Τα κωμικοτραγικά

Από τα «χαρούμενα» - που αποδεικνύουν το πώς δουλεύουν κάποια πράγματα στην τουριστική επιτροπή - είναι όσα συνέβησαν μετά τη συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, η αντιπρόεδρος της τουριστικής επιτροπής κ. Χρ. Φωκιανού, «ενημέρωνε» τους πάντες μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ότι «ξέμεινε» στη Μύκονο, το κινητό της δεν είχε σήμα ώστε να επικοινωνήσει κλπ.

Η πλάκα «μεγάλωσε» στη συνέχεια, αφού ξενοδόχος έστειλε και αυτός ηλεκτρονικό μήνυμα σε όλους τους αποδέκτες της πρόσκλησης (174 άτομα), και της απαντούσε: «Να υποθέσω πως μείνατε σε camping στη Μύκονο από τη μεριά της Δήλου. Άλλη φορά να έχετε μια γεννήτρια. Ποτέ δε ξέρεις!».

Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Τα Νέα Πάρου - Αντιπάρου» στις
8/9/2012

http://fileleutheros.pblogs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...