Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών..!

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση μεταξύ του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη και του προέδρου της
Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α. Θύμιου Λυμπερόπουλου. 

Οι δύο άνδρες είχαν μια ολιγόλεπτη συνομιλία για την πολιτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας και στη συνέχεια παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Σταθόπουλου και των κ. Κασιδιάρη και Μαραγκάκη αντιπροέδρου και ταμία του ΣΑΤΑ αντίστοιχα, συζήτησαν θέματα που αφορούν τον κλάδο των ταξί. 

Και σε αυτή τη συνάντηση – όπως και σε κείνη με τον κ. Σταθόπουλο – ήταν ευδιάκριτη η διάθεση συνεργασίας του υπουργείου. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε την πληρότητα του Νόμου 4070/2012 και δεσμεύτηκε ότι όποια εγκύκλιος απαιτείται για την πλήρη εφαρμογή του θα εκδίδεται άμεσα. 


Ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της συζήτησης αφορούσε τη συνεργασία των δύο πλευρών στην πάταξη φαινόμενων που προσβάλλουν την ελληνική κοινωνία, τους πολίτες αλλά και τον ίδιο τον κλάδο. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τόνισε ότι η διοίκηση του κλάδου έχει ήδη ξεκινήσει έναν αγώνα κάθαρσης και εξυγίανσης αλλά σε αυτόν τον αγώνα χρειάζεται τη συνδρομή της πολιτείας. 

Ο κ. Λυμπερόπουλος επανέλαβε την πρότασή του για άμεση επανεξέταση όλων των ειδικών καρτών των αλλοδαπών και τόνισε ότι οι εστίες παρανομίας μπορούν εύκολα να εξαφανιστούν αρκεί οι ελεγκτικές αρχές να κατανοήσουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και να επιβάλλουν τα αυτονόητα, δηλαδή το νόμο. 

Τόσο ο υπουργός όσο και ο γενικός γραμματέας δεσμεύτηκαν ότι θα είναι στο πλευρό της Ομοσπονδίας και του ΣΑΤΑ σε οποιαδήποτε κίνηση αποσκοπεί στην προστασία του πολίτη και στην πάταξη φαινόμενων που αμαυρώνουν την εικόνα της χώρας μας. 

Εντός των προσεχών ημερών το ΣΑΤΑ θα καταθέσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τον τρόπο λειτουργίας των ταξί σε όλες τις πιάτσες καθώς και για τα σημεία στα οποία απαιτείται μεγαλύτερος και αυστηρότερος έλεγχος από τις αρχές. 

Στο σημείο αυτό ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι το αίτημα του ΣΑΤΑ για την δημιουργία νέων σταθμών στάθμευσης στην Αττική είναι απόλυτα λογικό και θα υπάρξει άμεσα, συνάντηση με τον ΟΑΣΑ προκειμένου να οριοθετηθούν και να δοθούν προς χρήση στους αυτοκινητιστές ταξί. 

Κλείνοντας, ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Λυμπερόπουλος δήλωσαν ότι τέτοιες συναντήσεις οικοδομούν μια υγιή, ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία.

http://www.satataxi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...