Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Αύριο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη για την μεταφορά μαθητών στην Ξάνθη - Στην Αθήνα μεταβαίνουν ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας-Θράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης και οι μεταφορείς της Ξάνθης..!

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης θα συναντηθεί αύριο (Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου) με μεταφορείς από την Ξάνθη, ώστε να δοθεί λύση στο ζήτημα της μεταφοράς μαθητών
στο νομό Ξάνθης.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των μεταφορέων ταξί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συνεταιρισμού Ταξί EUROTAXI Ξάνθης όπου αποφασίστηκε με την υπάρχουσα κατάσταση να μην ξεκινήσει η μεταφορά μαθητών μέχρι να δοθούν λύσεις.

Να σημειωθεί οτι δεν έχει γίνει αποπληρωμή του μεγαλυτέρου μέρους των οφειλών από την περυσινή χρονιά (2011 – 2012), οφειλές για τις οποίες έχουν υπογραφθεί οι σχετικές συμβάσεις, έχουν κοπεί τιμολόγια και έχουν καταβληθεί εκ μέρους των μεταφορέων οι φόροι, οφειλές και λοιπές υποχρεώσεις προς το κράτος.

Η όλη κατάσταση επιβαρύνεται, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε για την πραγματοποίηση των φετινών δρομολογίων την μείωση «πανελλαδικά» κατά τουλάχιστον 17% των τιμών των δρομολογίων σε σύγκριση με τις τιμές της περυσινής σύμβασης με την Περιφερειακή Ενότητα. Να σημειωθεί ότι την τελευταία διετία στο νομό Ξάνθης έχουμε ήδη υποστεί μια σημαντική μείωση – αυτή του 30% – από τις τιμές του σχολικού έτους 2009 – 2010 ύστερα από διαπραγματεύσεις με την Περιφερειακή Ενότητα. Άρα, στην περίπτωση μας, για το νέο σχολικό έτος η συνολική μείωση στις τιμές των δρομολογίων φτάνει της τάξης του 47% τη στιγμή που σε άλλες περιφέρειες, η συνολική μείωση δεν υπερβαίνει το 25% από τις τιμές του σχολικού έτους 2009 - 2010.

Η λύση βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου υπουργού.


Στην Αθήνα μεταβαίνουν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης (εικ.1), ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης (εικ.2), ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης κ. Θέμης Γεωργιάδης (εικ.3), ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ταξί EUROTAXI Ξάνθης κ. Στέλιος Γουναρίδης (εικ.4) και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί νομού Ξάνθης, κ. Βασίλης Γεωργιάδης (εικ.5). 


http://xanthi-radiotaxi.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...