Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Άρον – άρον μάζεψε την τροπολογία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά η κυβέρνηση..!

Θυμάστε που πάνε τα χρήματα για το νέο μνημόνιο, τις συνέπειες του οποίου πληρώνει με δυσβάσταχτους φόρους και περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ο ελληνικός λαός; 

Εκεί που πήγαν και τα χρήματα από το πρώτο, για την εξυπηρέτηση τοκοχρεολυσίων
και για την ενίσχυση των τραπεζών, που υπέστησαν ζημίες με το κούρεμα, όμως αφού χρηματοδοτήθηκαν και πάλι οι τράπεζες, είπε η κυβέρνηση να χρυσώσει λίγο και το χάπι του μόνου που πληρώνει από την τσέπη του, του Έλληνα πολίτη δηλαδή.
Καθώς ήμαστε όμως ένα τυπικό ή άτυπο, όπως σας βολεύει, προτεκτοράτο το Νότου, δεν μπορούμε να χρυσώσουμε ούτε το χάπι και θα το πάρουμε έτσι σκέτο και πικρό και χωρίς νερό.. 
Δεν ήταν ώριμη η διαβούλευση και είναι σε εξέλιξη «ο διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα με την ΕΚΤ», δήλωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, για να δικαιολογήσει την απόφαση της κυβέρνησης να μαζέψει το επίμαχο άρθρο 49 για την ρύθμιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών προς τις τράπεζες.
Η ρύθμιση αφορούσε κυρίως τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και 200 χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στις δόσεις των δανείων τους. 
Πιο αναλυτικά, περιελάμβανε ρυθμίσεις, όπως την προστασία από την κατάσχεση του ατομικού τραπεζικού λογαριασμού του οφειλέτη έως 1500 ευρώ προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στα έξοδα της καθημερινότητάς του, τη δυνατότητα να κάνουν δικαστικές ρυθμίσεις των χρεών τους με ευνοϊκά επιτόκια οι οφειλέτες, αλλά και να παρατείνουν τον χρόνο ρύθμισης των οφειλών τους, καθώς και την απαλλαγή των χρεών στα 3 χρόνια εφόσον διαπιστωνόταν, ότι είχαν πλήρη αδυναμία καταβολή τους. Τ
υπικά η κυβέρνηση ίσως να μπορέσει να το επανεξετάσει το όλο θέμα μέχρι την Μ. Τρίτη εάν πάρει το «πράσινο» φως από την ΕΚΤ, αλλά και αυτό μοιάζει τουλάχιστον όνειρο… εαρινής νυκτός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...