Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Περισσότερες άδειες ταξί ζητά το ΠΑΣΟΚ - Θα ζητήσει έκδοση νέων αδειών για ταξί μέχρι εννέα θέσεων καθώς και αύξηση των αδειών στην περιφέρεια

Περισσότερες άδειες ταξί ζητά το ΠΑΣΟΚ  Της Μαρίας Μόσχου
Διχασμό έχει προκαλέσει στο κυβερνητικό στρατόπεδο το νομοσχέδιο για τα ταξί, με κυβερνητικά στελέχη του κόμματος να ζητούν την αύξηση των αδειών στην περιφέρεια και την έκδοση νέων αδειών για τα επταθέσια και εννεαθέσια ταξί. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υποδομών Μ. Βορίδης δήλωσε στη Βουλή ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές τις οποίες θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης χθες υπό τον Ευάγγ. Βενιζέλο, κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν μεγαλύτερο «άνοιγμα» στο μαθηματικό τύπο που προσδιορίζει τον αριθμό των αδειών ταξί.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει έκδοση νέων αδειών μέχρι εννέα θέσεις, καθώς και αύξηση των αδειών στην περιφέρεια. Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να δήλωσε ότι δεν αποτελεί ιδεολογικοπολιτικό θέμα αλλά θέμα ρύθμισης της αγοράς. «Ναι, η αγορά θα είναι ρυθμισμένη: 'numerus clausus'» είπε. Παράλληλα, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το θέμα των ταξί δεν το έθεσε η τρόικα αλλά μπήκε με την παρέμβαση υπουργού (του Γ. Ραγκούση). Τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο Βορίδη επανέλαβε ο Γ. Ραγκούσης, ενώ ο υφυπουργός Υποδομών Γ. Μαγκριώτης έκανε λόγο για «νομοσχέδιο Λυμπερόπουλου» και τόνισε πως «κανονικά θα έπρεπε να έρθει μετά τις εκλογές».
Ρυθμίσεις Υπενθυμίζεται ότι βάσει του νομοσχεδίου που κατατέθηκε από τον υπουργό Υποδομών ο αριθμός των αδειών είναι για την Αθήνα 2,5 ταξί ανά 1.000 κατοίκους και για την περιφέρεια 1,5. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, θα ήταν πιο δίκαιος ο μαθηματικός τύπος που είχε προβλεφθεί στο νομοσχέδιο του Δ. Ρέππα, σύμφωνα με τον οποίο στην Αθήνα επιτρέπεται να κυκλοφορούν 2,5 ταξί ανά 1.000 κατοίκους, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα η αντίστοιχη αναλογία είναι 2 ταξί.
Στη σύσκεψη τονίστηκε, επίσης, ότι αναμένονται και οι αλλαγές που θα γίνουν στο νομοσχέδιο και αφορούν στις παρεμβάσεις της τρόικας.
Οι αλλαγές αυτές αφορούν:
  • Δεν θα ισχύσει η τετράμηνη περίοδος προσαρμογής.
  • Συστήνεται επιτροπή η οποία θα ελέγχει τη διαδικασία των μεταβιβάσεων αδειών.
  • Δημιουργείται ειδική επιτροπή και για το ζήτημα των ταξί ειδικής μίσθωσης.
Βολές κατά του υπουργού για «ρουσφέτια»
Εντονη κριτική για μια σειρά «ρουσφετολογικών» ρυθμίσεων που προστέθηκαν στο νομοσχέδιο του κ. Μάκη Βορίδη για τα ταξί, δίχως να είναι μνημονιακές υποχρεώσεις, άσκησαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, απειλώντας ότι αν δεν αποσυρθούν θα τις καταψηφίσουν. Ο Πάνος Μπεγλίτης ανέφερε ότι «ο κ. Βορίδης επιχειρεί να περάσει μία σειρά διατάξεων που εξυπηρετούν μικροπολιτικά συμφέροντα και πως αν δεν αποσυρθούν όλα, δεν πρόκειται να ψηφιστεί καμιά άλλη νομοθετική ρύθμιση πλην των υποχρεώσεων που έχουμε έναντι των εταίρων». Στο ίδιο μήκος και ο κ. Γιάννης Διαμαντίδης, ο οποίος δήλωσε: «Υπάρχει αλληλοσύγκρουση υπουργών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...