Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ταξί - Από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ


Υπερψηφίστηκε επί της αρχής από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί, ενώ αύριο Τετάρτη θα συνεχιστεί η συζήτηση επί των άρθρων.
Βουλευτές ζήτησαν ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές ενώ ο υπουργός Υποδομών εμφανίστηκε διαλλακτικός, επαναλαμβάνοντας ότι το πώς θα ανοίξει το επάγγελμα είναι θέμα εθνικού διαλόγου. 
   
Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει τρεις νέες ρυθμίσεις για το θέμα των ταξί. 

Οι ρυθμίσεις αφορούν στις νέες άδειες για όλη την Ελλάδα, στα 9θεσια ταξί και στον τρόπο που θα αντιπροσωπεύονται οι καταναλωτές στις περιφερειακές επιτροπές από τις οποίες θα δίνονται οι άδειες. 

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας και πρώην υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Ραγκούσης, επανέλαβε ότι δε θα πρέπει να συνεχιστεί η πολιτική των εξαιρέσεων, υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο Βορίδη επιτρέπει την υπερσυγκέντρωση αδειών και δεν απελευθερώνει το επάγγελμα. 

Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνος Δήμος, ΓΓ του ΣΑΤΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε πολιτικά φιλαράκια της ΝΔ» και τόνισε ότι ο κλάδος τους είναι ήδη απαξιωμένος οικονομικά. Πάντως εκτίμησε ότι θα επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές που θα δουν το ζήτημα.


http://www.skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...