Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑΞΙ: Ψηφίζουν την παράδοση στις εταιρείες

Θα εκτοπισθούν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι αυτοκινητιστές, τόνισε στη Βουλή το ΚΚΕ

Mε την προσφιλή της πλέον διαδικασία του επείγοντος ψηφίστηκε χθες επί της αρχής στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή από τα κόμματα της συγκυβέρνησης το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών που περιλαμβάνει πλήθος ρυθμίσεων προς όφελος του κεφαλαίου και θεσπίζει την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί.
Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο ποινικοποιεί τις λαϊκές κινητοποιήσεις κατά της ληστείας των διοδίων, περιλαμβάνει ρυθμίσεις προς όφελος των τηλεπικοινωνιακών ομίλων, δίνει νέα προνόμια στα ΚΤΕΛ και το τουριστικό κεφάλαιο και χτυπά τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΣΕ.
Παρά το ότι τα κόμματα της συγκυβέρνηση υπερψηφίζουν το νομοσχέδιο, στην αρχή της συνεδρίασης βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν δήθεν τη διαφωνία τους, στεκόμενοι μόνο στη διαδικασία του επείγοντος και όχι στον αντιλαϊκό χαρακτήρα του.
Η υποκρισία δεν έχει όρια παρατήρησε ο εισηγητής του ΚΚΕ Α. Νάνος τονίζοντας ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στάθηκαν απλώς στη διαδικασία και όχι στην ουσία του νομοσχεδίου.
Σχετικά με το θέμα των ταξί είπε ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα οδηγήσουν στον εκτοπισμό χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων στον κλάδο και στη συγκέντρωσή του σε λίγες εταιρείες. Επίσης, τόνισε ότι θα επιδεινωθούν οι όροι εργασίας των οδηγών και θα υποβαθμιστεί το περιβάλλον και η δημόσια Υγεία.
Ακρως επικίνδυνη χαρακτήρισε ο Α. Νάνος την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων στα διόδια (η διάταξη προβλέπει ποινή φυλάκισης έως έξι μήνες) καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει το αυθαίρετο φύτεμα διοδίων από τους παραχωρησιούχους.
Υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο ο υπουργός Μεταφορών Μ. Βορίδης, αφού είπε ότι το 80% των ρυθμίσεών του είναι «μνημονιακές υποχρεώσεις», ανέφερε ότι για τα ταξί ο αριθμός των αδειών που θα εκδίδονται εξαρτάται από «αντικειμενικές παραμέτρους» όπως ο πληθυσμός, ο αριθμός των επισκεπτών και περιβαλλοντικά και συγκοινωνιακά κριτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...