Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Αντιδρούν στο σχέδιο νόμου για τα ταξί οι πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις τουρισμού..!

ΚΑΜΙΑ βελτίωση για τον πολίτη και τον επισκέπτη της χώρας ως προς τη σχέση ποιότητας - τιμής για τα ταξί στην Ελλάδα δεν προβλέπεται στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί, που χθες ψηφίστηκε επί της αρχής, σύμφωνα με τις πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις τουρισμού. 


Συγκεκριμένα, οι ΣΕΤΕ, ΠΟΞ, ΣΕΕΔΔΕ, ΗΑΤΤΑ, ΓΕΠΟΕΤ, ΣΤΕΕΑ, ΕΠΕΣΤ, ΣΑΑΕ, HAPCO, ΣΕΟΕΣ, ΕΜΕ σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν χθες εξέφρασαν την αντίθεσή τους με το παρόν νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι «οι νόμοι πρέπει να γίνονται για να εξυπηρετούνται οι πολίτες, οι καταναλωτές και οι επισκέπτες, δηλαδή η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και ο τουρισμός της χώρας και όχι οι οργανωμένες και θορυβώδεις συντεχνίες».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο σχέδιο νόμου «δεν προβλέπεται η δυνατότητα εναλλακτικών μορφών μετακίνησης όπως 7θέσια ή 9θέσια με οδηγό, λιμουζίνες, τετρακίνητα, ηλεκτρικά κ.λπ. με μη διατιμημένο, ανταγωνιστικό κόστος και υψηλή ποιότητα. Ακόμα, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να μεταφέρει ένας πολίτης σε λογικό κόστος μικρού όγκου ή βάρους εμπορεύματα, οικοσκευές κ.λπ. με μισθωμένα μίνι βαν».

Τα οχήματα ειδικής μίσθωσης: Με το νομοσχέδιο θεσπίζεται η κατηγορία οχημάτων ΕΔΧ Ειδικής Μίσθωσης χωρίς μετρητή, 5-9 θέσεων, τα οποία λειτουργούν μόνο με προμίσθωση (ραντεβού) και τα οποία απαγορεύεται να παραλαμβάνουν πελάτες από τον δρόμο.

Σημειώνεται ότι ο ΣΕΤΕ είχε εισηγηθεί τη θεσμοθέτηση εννιαθέσεων τουριστικών βαν, ενώ σύμφωνα με non paper που εστάλη στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, το ζήτημα της λειτουργίας επιχειρήσεων ενοικίασης εννέα θέσεων πούλμαν θα αντιμετωπίσει τριμελής διυπουργική με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο και τους υπουργούς Τουρισμού Π. Γερουλάνο και Μεταφορών Μ. Βορίδη.

Στην ίδια κατεύθυνση, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππας σε δηλώσεις του χθες επισήμανε: «Σε χώρες τουριστικές, όπως είναι η Ελλάδα, υπάρχουν τουρίστες με εισόδημα σχετικά υψηλό που αντί να μισθώνουν ταξί για τις μετακινήσεις τους, επιθυμούν να μισθώνουν –κατόπιν συμφωνίας– ένα αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να μεταφέρει τους ίδιους και τις οικογένειές τους χωρίς να χρειάζεται να διασπώνται σε δύο ή τρία αυτοκίνητα».

 

 

Νατάσα Λιαπάκη

liapaki@express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...