Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πρώτη με διαφορά η ΝΔ -Ποιοι προηγούνται στη Β' Αθηνών..!

Πώς διαμορφώνεται μἐχρι στιγμής ο πολιτικός χάρτης, ποιοι υποψήφιοι «παίρνουν κεφάλι» στη Β'Αθηνών 


Μεγάλες απώλειες αναμένεται να υποστεί ο δικομματισμός στις προσεχείς εκλογές, όπως προκύπτει από τα στοιχεία των μετρήσεων της κοινής γνώμης.
Με βάση τις δημοσκοπήσεις των
τελευταίων ημερών, αναλυτές δημοσκοπήσεων θεωρούν μεν δεδομένη και μη αναστρέψιμη την πρωτιά της ΝΔ, ωστόσο εκφράζουν επιφυλάξεις για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας. Άλλωστε, τα ποσοστά της «γαλάζιας» παράταξης κυμαίνονται σήμερα κοντά στο 22%-24%, ένα ποσοστό πολύ μακριά από τον στόχο της Συγγρού.
Σε στασιμότητα φαίνεται ότι βρίσκεται το ΠΑΣΟΚόπου ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν καταφέρνει να διατηρήσει τη δυναμική της συσπείρωσης που έφερε με την εκλογή του. Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να διατηρεί μεν τη δεύτερη θέση, με ποσοστά όμως που κυμαίνονται μεταξύ 15%-16%.
Ποσοστά υψηλότερα του 2009 εξακολουθούν να διεκδικούν τα κόμματα της Αριστεράς, ενώΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν ανοδικές τάσεις. Πτωτική πορεία δείχνει να έχει η Δημοκρατική Αριστερά, κάτι που αποδίδεται στην αύξηση της συσπείρωσης του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται κοντά στο 12%-13%, ενώ η ΔΗΜΑΡ διατηρείται περίπου στο 10%.
Σε υψηλά ποσοστά παραμένουν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που «κλέβουν» ψήφους τόσο από τη ΝΔ όσο και από το ΛΑΟΣ. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου θα κληθεί το επόμενο διάστημα να διατηρήσει το ποσοστό του 8%-10% που έχει σήμερα, μετά και τις έντονες πιέσεις που θα του ασκηθούν από τη ΝΔ.
Προβληματισμός επικρατεί στο ΛΑΟΣ, αφού όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι θα δώσει σκληρή μάχη για να μπει στη Βουλή. Το επιτελείο του Γιώργου Καρατζαφέρη αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα διαρροών, τόσο προς τους Ανεξάρτητους Έλληνες όσο και προς τη Χρυσή Αυγή,που θεωρείται ότι διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδό της στη Βουλή. Πτώση καταγράφουν και οιΟικολόγοι-Πράσινοι, η είσοδος των οποίων στη Βουλή θα κριθεί οριακά, κοντά στο 3%.
Η Β' Αθήνας «κλειδί» των εξελίξεων
Η πανελλαδική τάση επιβεβαιώνεται και σε μέτρηση που έκανε στη Β' Αθήνας το newsbomb.gr.Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, το κυριότερο χαρακτηριστικό της έρευνας είναι η μεγάλη «βουτιά» των ποσοστών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Πρώτη δύναμη καταγράφεται η ΝΔ, με ποσοστά όμως κοντά στο 15% (έναντι 26,5% στις εκλογές του 2009). Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό μόλις λίγο πάνω από το 10% (έναντι 40% στις εκλογές του 2009!), ενώ ΚΚΕ και Δημοκρατική Αριστερά βρίσκονται κοντά στο 10%.
Λίγο μικρότερα ποσοστά συγκεντρώνουν ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά, ενώ μεγάλη έκπληξη είναι τα ποσοστά του ΛΑΟΣ, που βρίσκονται μόλις στο 2%, την ώρα που η Χρυσή Αυγή καταγράφει διπλάσια δύναμη.
Ποιοι προηγούνται
Ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία της δημοσκόπησης που αφορούν τους υποψήφιους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
Πρώτος από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ έρχεται ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ ακολουθούν οιΓιάννης Παπαθανασίου και Κυριάκος Μητσοτάκης. Καλή πορεία καταγράφουν οιΆδωνις Γεωργιάδης και Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Ακολουθούν Κατερίνα Παπακώστα και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ενώ τελευταίος βρίσκεται ο Κωστής Χατζηδάκης.
Από το ΠΑΣΟΚ την πρωτιά και με μεγάλη διαφορά έχει ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ στις επόμενες θέσεις βρίσκονται οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Απόστολος Κακλαμάνης, Πέτρος Ευθυμίου και Μίμης Ανδρουλάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...