Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Δηλώσεις του υπουργού ΑνΥπ Κωστή Χατζηδάκη και του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. J. Hahn..!

Κ. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: «Θέλουμε το νέο ΕΣΠΑ να ταυτιστεί με ένα νέο ξεκίνημα για την ελληνική οικονομία και γι” αυτό πρέπει να προετοιμαστούμε. Δεν θέλουμε να
προχωρήσουμε απλά και μόνο με τη λογική της απορρόφησης των κονδυλίων, αλλά με τη λογική της αξιοποίησής τους, της προστιθέμενης αξίας για την ελληνική οικονομία.
Γι” αυτό τον λόγο οργανώσαμε το σημερινό Συνέδριο, γι” αυτό τον λόγο καλέσαμε τον Επίτροπο τον κ. Hahn να παραστεί και να μιλήσει. Δεν είναι η παρουσία του συνήθης στα συνέδρια που ενδεχομένως γίνονται σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακριβώς επειδή η Ελλάδα διέρχεται μια μεγάλη κρίση θέλησε ο ίδιος να έρθει εδώ, πρώτον για να μας μεταδώσει τις απόψεις του και δεύτερον γιατί με την παρουσία του θέλησε να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στην Ελλάδα.
Βεβαίως με τον Επίτροπο θα συζητήσουμε και θέματα της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου, τα έργα προτεραιότητας, την προσπάθεια να τρέξουμε γρήγορα, την προσπάθεια να απορροφήσουμε μέχρι και το τελευταίο ευρώ. Και ειδικότερα βεβαίως θα συζητήσουμε και το μεγάλο θέμα των αυτοκινητοδρόμων, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μας με τις Τράπεζες, αλλά θα πρέπει να υπάρξει και η τελική επίσημη έγκριση από τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».
J. HAHΝ: «Η συμμετοχή μου στη σημερινή συνάντηση αποδεικνύει τη θέληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τη στήριξη που αναπτύσσεται στην Ελλάδα για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Βεβαίως θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω με τον κ. Υπουργό για τα τρέχοντα προβλήματα και θα είμαστε κοντά στην Ελλάδα για να υποστηρίξουμε τα έργα και τη δουλειά που γίνεται, αλλά έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία όλη η στήριξη που θέλουμε να δώσουμε στη χώρα σας για την επόμενη προγραμματική περίοδο και την ανάπτυξη.
Το βασικό πρόβλημα σήμερα όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη είναι πως θα καταφέρουμε να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν τον κορμό των οικονομιών μας, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης.
Άρα αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε είναι να δούμε ποιοι είναι εκείνοι οι χώροι, ποια είναι εκείνα τα πεδία που μπορούμε να στηρίξουμε αποτελεσματικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για να επενδύσουμε σε αυτά τα πεδία.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες, τους επόμενους μήνες θα αποφασιστεί ο κορμός της εταιρικής μας σχέσης για το μέλλον για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Πάνω από 50% των επενδύσεων που θα γίνονται στην Ελλάδα για υποδομές και βασικές διαρθρωτικές αλλαγές θα χρηματοδοτηθούν από τα διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αποτελεί λοιπόν μια ευκαιρία το σημερινό γεγονός για να ξεκινήσουμε αυτή τη συζήτηση».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πότε εκτιμά ο κ. Hahn ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δώσει την έγκριση για την έναρξη των έργων στους αυτοκινητόδρομους;
J. HAHΝ: Όλα αυτά υπόκεινται στις συζητήσεις τις οποίες έχουμε συνέχεια και θα έχουμε μάλιστα αμέσως μετά από το τέλος αυτής της συνέντευξης Τύπου, γνωρίζω ότι ο κ. Χατζηδάκης έχει συγκεκριμένες προτάσεις και διαβλέπω ότι θα μπορέσει να βρεθεί λύση στο τέλος αυτού του μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...