Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Με 10 ευρώ «μπροστάντζα» ο ΦΠΑ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες Πηγή: Με 10 ευρώ «μπροστάντζα» ο ΦΠΑ από επιχειρήσεις και επαγγελματίες..!


Του Κωστή Πλάντζου
Ακόμα και ποσά 3 ευρώ και κάτω αναζητά πλέον το ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με το προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου, η διαφορά
φόρου που προκύπτει με τις περιοδικές δηλώσεις, αν είναι μέχρι τρία (3) ευρώ μεταφέρεται για καταβολή ή έκπτωση και επιστροφή (αναλόγως) στην επόμενη φορολογική περίοδο.
Με την υποβολή περιοδικής ή εκκαθαριστικής δήλωσης θα καταβάλλεται το συνολικά οφειλόμενο ποσό.
Η περιοδική δήλωση, είναι αποδεκτή, και εφόσον με την υποβολή της καταβάλλεται ποσό τουλάχιστον δέκα (10) ευρώ. Στην περίπτωση αυτή ο οφειλόμενος φόρος βεβαιώνεται με την υποβολή της δήλωσης.
Το υπόλοιπο ανεξόφλητο ποσό καταβάλλεται με δόσεις ως εξής:
(α) Στην περίπτωση εμπρόθεσμης δήλωσης σε δύο (2) δόσεις:
-  η πρώτη μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του μήνα κατά τον οποίο υποβάλλεται η δήλωση. Τότε πληρώνεται το ποσό που υπολείπεται για τη συμπλήρωση του 50% του οφειλόμενου φόρου.
- η δεύτερη δόση, δηλαδή όλο το υπόλοιπο, πληρώνεται τον επόμενο μήνα.
- εάν το σύνολο του οφειλόμενου φόρου δεν υπερβαίνει τα 100 ευρώ, τότε το υπόλοιπο πέραν της προκαταβολής (πχ 10 ευρώ) πληρώνεται στο σύνολό του, στο τέλος του μήνα κατά τον οποίο υποβάλλεται η δήλωση.
- το ποσό που βεβαιώνεται για καταβολή στον επόμενο μήνα προσαυξάνεται κατά δύο τοις εκατό (2%) και η προσαύξηση αυτή βεβαιώνεται με την υποβολή της δήλωσης.
- στην περίπτωση που με την υποβολή της δήλωσης καταβάλλεται τουλάχιστον  50% του οφειλόμενου φόρου,  βεβαιώνεται προς καταβολή ποσό στο τέλος του μήνα που υποβάλλεται η δήλωση.
(β) Στην περίπτωση εκπρόθεσμης δήλωσης, καταβάλλεται εφάπαξ μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα για τον οποίο ισχύει ο πρόσθετος φόρος που υπολογίσθηκε.

ΠΗΓΗ:http://www.newmoney.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...