Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ - ΤΑΞΙ Σχέδια πιστοποιήσεων και ορίων στις τιμές..!


Μια «νέα εποχή για το ταξί» προανήγγειλε, μετά τη χτεσινή συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη, ο πρόεδρος του... Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών
Επιχειρήσεων Α. Ανδρεάδης που, έχοντας στο πλευρό του και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΤΑΞΙ (ΠΟΕΙΑΤΑ) Θ. Λυμπερόπουλο, τόνισε ότι «το συμφέρον του τουρισμού είναι αυτό το οποίο πάνω απ' όλα έχει σημασία»! 

Κι αν αυτό είναι εύλογο, όταν πρόκειται για κάποιον μεγαλοξενοδόχο που βγάζει εκατομμύρια ευρώ κέρδη σε κάθε τουριστική περίοδο, μένει να αποδειχτεί εάν ισχύσει το ίδιο για τον αυτοαπασχολούμενο μεροκαματιάρη του ταξί, με τις κοινές θέσεις που επεξεργάζονται και με τις οποίες προσήλθαν ΣΕΤΕ και ΠΟΕΙΑΤΑ, στη συνάντηση με τον υπουργό.

Από αυτή τη συνάντηση προέκυψε, πέρα από τις δηλώσεις Χατζηδάκη περί αύξησης των ελέγχων για τις «πειραγμένες» ταμειακές μηχανές στα ταξί και την αυστηροποίηση των ποινών, ότι οι δύο φορείς επεξεργάζονται και το υπουργείο βλέπει με «καλό μάτι» ένα προαιρετικό σύστημα πιστοποίησης, μέσω του οποίου κάποια ταξί θα αποκτούν μια σφραγίδα -αφού γίνουν και σεμινάρια- με την οποία θα πιστοποιείται ότι μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες στους τουρίστες, οπότε και θα προτιμώνται. 

Από τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου θα κριθεί και κατά πόσο θα επιδιωχθεί η εξώθηση από τον κλάδο τμημάτων αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων. Επίσης, σύμφωνα με τον υπουργό, θα μπει ανώτατο όριο 25 ευρώ την ώρα για τουριστικές περιηγήσεις από ταξί, αντί του ελεύθερου τιμολογίου που ισχύει σήμερα μετά τα 20 λεπτά της ώρας.

Μετά από ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, αφού τάχθηκε υπέρ της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, συμφωνώντας με τον υπουργό Ανάπτυξης, εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι από τον Ιούλη ο ΦΠΑ στην εστίαση θα διαμορφωθεί στο 13% από 23%.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...