Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Πως γίνεται κανείς ταξιτζής στο Λονδίνο..!

Πολλοί λένε πως ένα από τα δυσκολότερα επαγγέλματα είναι αυτό του οδηγού ταξί. Ουσιαστικά απαιτεί να είναι κάποιος συνεχώς στο δρόμο και στην κίνηση, εκτεθειμένος σε
πλείστους όσους κινδύνους, να έρχεται σε επαφή με... κάθε καρυδιάς καρύδι και να πρέπει παράλληλα ο ίδιος να είναι ευγενικός, καθαρός, πολιτισμένος, πλήρως ενημερωμένος για κάθε τι που μπορεί να του ζητηθεί από τους πελάτες του μέσα στην πόλη που δουλεύει.
Εξίσου πολλοί είναι και αυτοί που ισχυρίζονται πως οι ταξιτζήδες στη Βρετανία και δη οι “black cab drivers” στο Λονδίνο είναι μακράν οι καλύτεροι επαγγελματίες του είδους τους παγκοσμίως. Πιθανότατα έχουν δίκιο όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο και οι εξετάσεις που περνάνε προκειμένου να αποκτήσουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματός τους είναι ενδεικτικές:
Για να μπορέσει κανείς να περάσει τα σχετικά τεστ, σημαντικότερο των οποίων – και πιο δύσκολο – είναι αυτό που ονομάζεται “Η Γνώση - Τhe Knowledge”, χρειάζεται να μελετάει εντατικά για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 με 4 χρόνια! Γιατί τόσος χρόνος χρειάζεται προκειμένου να αποστηθίσουν οι υποψήφιοι ΟΛΟΥΣ τους δρόμους του Λονδίνου και των γύρω περιοχών και όλες τις πιθανές διαδρομές. Όταν το αποδείξουν στις σχετικές εξετάσεις τότε λαμβάνουν την περιβόητη “Hackney Carriage Licence”. Την άδεια να οδηγούν ένα από τα διάσημα μαύρα ταξί του Λονδίνου στα οποία παραδοσιακά ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η χρήση ηλεκτρονικών οργάνων, χαρτών και GPS.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...