Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Αποχώρησε, μετά από 10 χρόνια, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ. Τι αφήνει πίσω..!

Μετά από 4 εκλογικές διαδικασίες και 10 χρόνια παραμονής στη θέση του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), ο
Δημήτρης Ασημακόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του. Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο α' αντιπρόεδρος της συνομοσπονδίας Γιώργος Καββαθάς.
Ο κ. Ασημακόπουλος είχε προαναγγείλει την αποχώρησή του στην τελευταία συνέντευξη τύπου της ΓΣΕΒΒΕ, στην οποία είχαν παρουσιαστεί οι δραματικές επιπτώσεις της κρίσης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
«Είναι λάθος η μακροχρόνια παραμονή σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης. Εγκλωβίζεις και εγκλωβίζεσαι. Πίστευα και πιστεύω ότι, εάν θέλει η χώρα και η ηγεσία της, να βγούμε από τον καθοδικό κοινωνικό και οικονομικό φαύλο κύκλο θα πρέπει να επενδύσουμε σε προσπάθειες για την ανάδειξη και αναμόρφωση της επιχειρηματικότητας, ιδιαίτερα σε μικρή και πολύ μικρή κλίμακα», αναφέρει, στην επιστολή αποχώρησής του, ο κ. Ασημακόπουλος.  
Δυστυχώς, καθημερινή είδηση αποτελεί πλέον το κλείσιμο χιλιάδων εκ αυτών. Από τις αρχές του 2008 εκτιμάται ότι έχουν βάλει λουκέτο τουλάχιστον 150.000 – 170.00 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Δυστυχώς, η κατάσταση ολοένα και επιδεινώνεται, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της αγοράς.  
«Ακόμα δεν έχουμε δει το τέλος της κρίσης. Το 2013 θα αποτελέσει έτος αποκάλυψης για επιχειρήσεις, θέσεις εργασίας και συνολικά για τη βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο κ. Ασημακόπουλος στην τελευταία συνέντευξη τύπου ως πρόεδρος της συνομοσπονδίας.
Η ΓΣΕΒΕΕ ζητεί την υιοθέτηση άμεσων «πυροσβεστικών» μέτρων, όπως:
-Ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση οφειλών σε ταμεία και την εφορία, με επιμήκυνση δόσεων. 
-Αλλαγή του πλαισίου για την καταβολή ΦΠΑ. «Ο ΦΠΑ του τιμολογίου πρέπει να πληρώνεται άμεσα. Δεν αληθεύουν οι επιστροφές ΦΠΑ από το Δημόσιο στις επιχειρήσεις. Το Δημόσιο δεν πληρώνει τις οφειλές του», είχε αναφέρει παλαιότερα ο κ. Ασημακόπουλος.
Ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ παραμένει ενεργός επιχειρηματίας και για εύλογο χρονικό διάστημα θα συμβάλλει από την θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (UEAPME).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...