Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Φθηνότερα ταξί από 1/9/2012 στην Κομοτηνή..!

Κατανοώντας τη δυσχερή οικονομική κατάσταση των πολιτών και επιχειρώντας να κάνουν προσιτό το ταξί ως μέσο μεταφοράς, οι επαγγελματίες του κλάδου στην Κομοτηνή
αποφάσισαν να ρίξουν τις τιμές. Έτσι αποφάσισαν να μειώσουν το κόστος κλήσης του ταξί από 5 ευρώ ανά κλήση, σε 4 ευρώ ανά κλήση.


 Με αυτή τη μείωση που ισχύει από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου, οι επιβάτες θα μπορούν να καλούν το ταξί και να χρεώνονται ένα ευρώ λιγότερο. Η πρωτοβουλία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί κίνηση ματ, ειδικά την περίοδο που διανύουμε στην Κομοτηνή, καθώς η πόλη είναι κατακλυσμένη από ξένο κόσμο κυρίως φοιτητές, που δε γνωρίζουν τους δρόμους, αλλά πρέπει με κάποιον τρόπο να μετακινηθούν.



ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η απόφαση ελήφθη πρόσφατα, από τη γενική συνέλευση του σωματείου οδηγών ταξί και εντάσσεται στο πλαίσιο προσφορών που κατά καιρούς τολμά το σωματείο, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδα των μελών του, αλλά και να διευκολύνει το επιβατικό κοινό. Αυτό δήλωσε μιλώντας στο «Χ» ο πρόεδρος του σωματείου οδηγών ταξί της Ροδόπης Νίκος Αδρασκέλας. Όπως αναλυτικά είπε, «παίρνει ο πελάτης τηλέφωνο, πληρώνει κάποια χρήματα εξτρά, αυτά τα χρήματα τα παίρνω εγώ, αλλά συνήθως τα δίνω στα έξοδα του ραδιοταξί. Κανονικά έπρεπε να πληρώσει 3,40 που είναι το ελάχιστο του υπουργείου Μεταφορών στο κόμιστρο, συν 1,92 ευρώ που είναι το επικόμιστρο. Εμείς σε παλαιότερη γενική συνέλευση είχαμε αποφασίσει να το στρογγυλοποιήσουμε και να χρεώνουμε συνολικά 5 ευρώ την κλήση. Αυτή η χρέωση μειώνεται από σήμερα και πάει στα 4 ευρώ».

ΜΕ ΤΕΣΣΑΡΑ ΕΥΡΩ Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Με τις αλλαγές το επιβατικό κοινό θα καταβάλει 4 ευρώ στην ελάχιστη διαδρομή εντός της πόλης, αντί για τα 5 ευρώ που ίσχυαν μέχρι χθες. Ήταν αναγκαία αυτή η κίνηση είπε ο κ. Αδρασκέλας προσδοκώντας στην ανταπόκριση των πολιτών. Εξάλλου όπως τόνισε, παρά τις οικονομικές δυσκολίες το ταξί είναι ένα αναγκαίο μέσο μεταφοράς, απαραίτητο ειδικά στην καθημερινότητα των πολιτών. Το μέτρο δεν είναι μόνιμο, είπε ο κ. Αδρασκέλας και πρόσθεσε ότι, «πήραμε την απόφαση να το δοκιμάσουμε. Εκεί που καθόμαστε δυο ώρες στην πιάτσα για να πάρουμε 5 ευρώ, να δούμε αν σε μία ώρα μπορούμε να βγάλουμε  4 ευρώ. Να δούμε αν ο πελάτης δελεαστεί, αφουγκραστεί τον πόνο μας και πει ότι θα πάρω τηλέφωνο να βοηθήσω κι εγώ αφού το έκαναν και οι ίδιοι ρίχνοντας τις τιμές».  Μέσα σε διάστημα δύο τριών μηνών, το σωματείο θα κρίνει εάν η μείωση στο κόμιστρο έφερε αποτελέσματα. Σε περίπτωση που υπάρξει αύξηση της κίνησης τότε το μέτρο θα παραταθεί. «Λέμε ότι είναι προσωρινό μέτρο με το οποίο θα προσπαθήσουμε να αυξήσουμε την πελατεία μας. Μακάρι να γίνει μόνιμο. Εμείς θέλουμε να γίνει μόνιμο. Να παίρνουν τηλέφωνο οι πελάτες που δεν έπαιρναν μέχρι τώρα, γιατί θεωρούσαν ότι το ταξί είναι ακριβό. Να πάρουμε πελάτες όπως για παράδειγμα μία παρέα τεσσάρων ηλικιωμένων γυναικών που κατεβαίνουν στη στάση να πάρουν το αστικό τώρα λεωφορείο από μακριά». 

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ

Οι οδηγοί του σωματείου των ταξί, να σημειωθεί ότι το καλοκαίρι είχαν μειώσει σημαντικά το κόστος μεταφοράς στην παραλία Φαναρίου. Και εκείνη η πρωτοβουλία είχε σκοπό αφενός να εξυπηρετήσει το επιβατικό κοινό και αφετέρου να αυξήσει την πελατεία των ταξί. Ο κ. Αδρασκέλας είπε ότι ο κλάδος βιώνει μεγάλη πτώση στον τζίρο του.  Η φράση «με το ζόρι έβγαλα 30 ευρώ», ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, είπε ο πρόεδρος του σωματείου διευκρινίζοντας ότι μέσα σε αυτά τα 30 ευρώ πληρώνονται και τα λειτουργικά κόστη του ταξί.

Όλγα Τσιούλφα

http://thassospress.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...