Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Οι ταξιτζήδες της Σάμου ζητούν διόρθωση στη μελέτη για την παραλιακή..!

Για  "αστοχία" στη μελέτη τού εν εξελίξει αντιπλημμυρικού έργου στην παραλιακή της Σάμου κάνει λόγο το Σωματείο Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Ταξί Σάμου-Ράδιο Ταξί Σάμος. Κι αυτό γιατί αυτή προβλέπει χώρο στάθμευσης μόνο για τα μισά από τα ταξί των 28 μελών του.
Πιο αναλυτικά, με έγγραφο που απέστειλαν προς τον Δήμο Σάμου που υλοποιεί το έργο, οι αυτοκινητιστές εξηγούν την ένστασή τους αυτή και ζητούν να λυθεί το θέμα-διορθωθεί το επίμαχο σκέλος της μελέτης.

Όπως αναφέρουν: "Τα τελευταία χρόνια οι μετασταθμεύσεις των ΕΔΧ αυτοκινήτων μας είναι συνεχείς λόγω και των αλλεπάλληλων έργων που γίνονται στην παραλιακή του δήμου Βαθέος Σάμου.

Όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούμε -επιτυχώς- να συμμετέχουμε στην προσπάθεια για την αναβάθμιση της πόλης μας και να μην δημιουργούμε προστριβές και προβλήματα στην εκτέλεση των έργων, ακόμη και αν αυτό πολλές φορές βλάπτει την ίδια μας την περιουσία.

Ήδη τα τελευταία δύο χρόνια βρισκόμαστε σε ένα απόλυτα ρευστό περιβάλλον και πάντα με κατανόηση υφιστάμεθα τις επιπτώσεις με συνεχείς μετακινήσεις, οδήγηση σε λακούβες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα οχήματά μας, αλλά και οδήγηση μέσα στη θάλασσα (!!), πάντα με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών της Σάμου, κατανοώντας τη γιγαντιαία προσπάθεια για την εξέλιξη και αναβάθμιση της πόλεώς μας.

Με έκπληξή μας ωστόσο διαπιστώσαμε ότι στη μελέτη τού εν εξελίξει έργου στην παραλιακή της πόλης μας με τίτλο «Αντιπλημμυρική Προστασία της Παραλιακής Ζώνης Εντός ΧΖ Λιμένα Βαθέος και Αποκατάσταση Τμήματος της ΧΖ Λιμένα Βαθέος» με φορέα υλοποίησης το Δήμο Βαθέος προβλέπεται χώρος στάθμευσης για 10-14 ΕΔΧ οχήματα (ΤΑΞΙ) αντί των 28 του Σωματείου μας.

Άμεσα κινητοποιηθήκαμε και σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς διαπιστώσαμε ότι υπάρχει η θέληση για εξεύρεση λύσης βιώσιμης που θα προωθήσει την πόλη μας αντί να την υποβαθμίσει έτι περαιτέρω.

Φαίνεται ότι η «αστοχία» αυτή της μελέτης είναι απλά ένας λάθος υπολογισμός και με την παρούσα θέλουμε όσο είναι καιρός να διορθωθεί το πρόβλημα και να βελτιωθεί το συγκεκριμένο σημείο της μελέτης.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στις συζητήσεις μας έχουμε ζητήσει και την τοποθέτηση ειδικού κιγκλιδώματος στον επιβατικό σταθμό, που δεν προβλέπεται για την προστασία των πολιτών-επιβατών.

Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει η καλή θέληση για την εξεύρεση μίας βιώσιμης λύσης που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πόλης χωρίς να φέρνει σε δυσχερή θέση τους αυτοκινητιστές, που στόχο έχουμε την επιβίωσή μας μέσα από την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Κατανοείτε καλύτερα από εμάς ότι η πόλη μας πηγαίνει πίσω με τα συνεχή 'ράβε-ξύλωνε' και τα λάθη που δε διορθώνονται εν τη γενέσει τους.

Αυτή τη στιγμή και έχοντας εγκαίρως διαπιστώσει την αστοχία της μελέτης σας καλούμε να θέσετε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και με την παρουσία και τη στήριξή μας να βρούμε τη λύση αυτή που σε συνέχεια του τεράστιου έργου που επιτελείτε να προωθήσει την πόλη μας και να την βγάλει από το τέλμα των τελευταίων ετών.

Θα ήταν άσχημο τόσο για εμάς που έχουμε δείξει τεράστια κατανόηση όλα αυτά τα χρόνια, όσο και για την πόλη μας την ώρα που φαίνεται να βρίσκεται η λύση που θα προωθήσει την πόλη μας, μικρές αβλεψίες να δημιουργούν τεράστια προβλήματα που θα βλάψουν την πόλη.

Ταυτόχρονα θα ήταν άσχημο για εσάς που υλοποιείτε ένα έργο ανάσα που η πόλη μας το έχει τόσο ανάγκη και το αναμένουμε όλοι μας τόσα χρόνια, λόγω λανθασμένων πληροφοριών (αριθμός αυτοκινήτων ΕΔΧ 28 και όχι 14) να πραγματοποιήσετε ένα ακόμη αλυσιτελές και ανολοκλήρωτο έργο που θα οδηγήσει σε νέα «ράβε-ξύλωνε» στην πολύπαθη παραλιακή μας!

Με επίγνωση της δυσκολίας υλοποίησης ενός έργου τόσο μεγάλης σημασίας αλλά και με πίστη ότι με την καλή θέληση και λογική όλων των εμπλεκόμενων φορέων μπορεί να εξευρεθεί η βιώσιμη λύση που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας με την παρούσα σας καλούμε όπως φέρεται το θέμα ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου των τεχνικών υπηρεσιών και οποιουδήποτε άλλου αρμόδιου φορέα και μέσα από κοινή διαβούλευση να βρεθεί μία από τις λύσεις που έχουμε ήδη προφορικά συζητήσει και να τροποποιηθεί η μελέτη σχετικά με το ανωτέρω πρόβλημα
".


ΠΗΓΗ:http://my-samos.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...