Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς την Διοικητή ΟΑΕΕ και Πρόεδρο Δ.Σ. - Διακοπή στον Ο.Α.Ε.Ε. αυτοκινητιστών Δ.Χ. για την μεταβίβαση οχήματος..!

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς την Διοικητή ΟΑΕΕ και Πρόεδρο Δ.Σ.
 
Αξιότιμη κυρία  Κωτίδου,

Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας σε ένα σημαντικό θέμα που έχει σχέση με την διακοπή εργασιών αυτοκινητιστών μελών του Επιμελητηρίου μας.

Σύμφωνα με το ΠΔ 258/2005, οι αυτοκινητιστές οι οποίοι επιθυμούν να προβούν σε διακοπή εργασιών δεν μπορούν να μεταβιβάσουν το επαγγελματικό τους όχημα εάν δεν εξοφλήσουν στο σύνολο της την οφειλή τους προς τον Ο.Α.Ε.Ε., και ενώ ουσιαστικά δεν εργάζονται εξακολουθούν να επιβαρύνονται με τις μηνιαίες τους ασφαλιστικές υποχρεώσεις.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου μας θεωρεί αδιανόητο ο επαγγελματίας να επιβαρύνεται με ασφαλιστικές εισφορές ενώ δεν εργάζεται και να του επιβάλλεται η πλήρη εξόφληση των εισφορών προκειμένου να αποκτήσει την δυνατότητα της μεταβίβασης του οχήματος.

Το μέτρο αυτό παλαιότερα είχε νόημα διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, οι άδειες των αυτοκινήτων Δ.Χ. είχαν κάποια αξία, και κατά συνέπεια πολύ σωστά απαιτούνταν η πλήρη εξόφληση των εισφορών δεδομένου ότι σε περίπτωση μεταβίβασης ο ιδιοκτήτης εισέπραττε ένα αρκετά μεγάλο ποσό.

Όπως γνωρίζετε, οι άδειες αυτές σήμερα δεν έχουν καμία αξία, αφού όποια εταιρεία θέλει μπορεί να πάρει άδεια Δ.Χ. από το υπουργείο με κόστος περίπου 1.500 ευρώ.

Επομένως, σύμφωνα με τα ανωτέρω, οι αυτοκινητιστές σήμερα είναι εγκλωβισμένοι  διότι:
1.    Δεν έχουν μεταφορικό έργο ώστε να κερδίσουν τα προς το ζην.
2.    Αδυνατούν να πουλήσουν τις Δ.Χ. άδειες κυκλοφορίας και να πάρουν χρήματα όπως παλαιότερα.
3.    Δεν μπορούν να διακόψουν από τον Ο.Α.Ε.Ε. με αποτέλεσμα να χρεώνονται κάθε μήνα με 450 ευρώ για ασφαλιστικές εισφορές (δηλαδή ένα μισθό) και αφού δεν έχουν την δυνατότητα εξόφλησης να επιβαρύνονται και με τόκους.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το αίτημά μας και προβείτε σε ενέργειες για την διευθέτησή του.
Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μανιάτης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...