Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Π.Α.Σ.ΕΒΕ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ, ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. Προσυγκέντρωση στη 1μ.μ. στην Ομόνοια..!

Αυτοί φτιάχνουν ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, εσύ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙΣ…
Τώρα πια ξέρεις!
Το ξεπέρασμα της κρίσης, θα γίνει με
άνεργο, ανασφάλιστο και καταχρεωμένο τον μικρομεσαίο ΕΒΕ. Είσαι «ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» για την Ε.Ε. και την κυβέρνηση. Όλοι αυτοί υπηρετούν τα μεγάλα συμφέροντα στο εμπόριο, στη μεταφορά, στις κατασκευές, στον τουρισμό, που θέλουν να κόψουν την πίτα σε λιγότερους, προκειμένου να θωρακίσουν την κερδοφορία τους. Είναι “Ο θάνατός σου, η ζωή τους”!
Όλα τα μέτρα που ήρθαν (φορολογικό, ασφαλιστικό, απελευθέρωση επαγγελμάτων, επαγγελματική μίσθωση, κυριακάτικη αργία κ.ά.) θα μείνουν και όταν φύγουν τα μνημόνια, με ή χωρίς πλεόνασμα, με ή χωρίς Ανάπτυξη!
Η φοροληστεία και τα μέτρα που έρχονται δεν επιδέχονται μερεμέτια. Η ταχτική των «επαφών» και «διαβουλεύσεων» της ΓΣΕΒΕΕ, για την «ανταγωνιστικότητα» - «επιχειρηματικότητα» - «καινοτομία» κλπ. ήταν επιζήμια για σένα και βολική για τους μεγάλους του χώρου μας! Τώρα πια ξέρεις. Δεν μπορούμε να νικήσουμε με νομικά τρυκ και συνταγές ΟΟΣΑ. Δεν έχουμε περιθώρια για «αυταπάτες» και αναμονές για ένα άλλο μίγμα πολιτικής, μέσα στο μαντρί της Ε.Ε.
Μόνο η ΠΑΣΕΒΕ, απ’ την πρώτη στιγμή, σου είπε καθαρά:
·         Δεν είμαστε όλοι το ίδιο! Δεν υποφέρουμε όλοι από τα μέτρα. Από τη μια είναι οι μικρομεσσαίοι ΕΒΕ και οι αυτοαπασχολούμενοι με το 26%, απ’ την άλλη τα μεγάλα συμφέροντα και τα μονοπώλια με τις φοροαπαλλαγές.
·         Οι αυτοαπασχολούμενοι δεν είμαστε φοροκλέφτες και φοροφυγάδες. Δεν φταίει ο λαός  για την κρίση, δεν πρέπει και να την πληρώσει.
·         Αυτοί που ωφελήθηκαν από την «ανάπτυξη», αυτοί που είχαν τα κλειδιά της οικονομίας, αυτοί που πίνουν νερό στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αυτοί να πληρώσουν την κρίση! Γιατί αυτός ο «δρόμος ανάπτυξης» έφερε τα υπερκέρδη των μονοπωλίων, τα προνόμια, τα θαλασσοδάνεια, τις μίζες και τελικά την κρίση.
·         Η Ε.Ε. βάζει μόνο δεσμά στο λαό, δεν νοιάζεται για τις πραγματικές ανάγκες μας. Να σπάσουμε, τώρα, τα δεσμά!
·         Δεν είμαστε μόνοι μας. Σύμμαχοι μας είναι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες, οι άνεργοι, οι νεολαίοι. Αφού όλοι έχουμε τον ίδιο εχθρό, τα μονοπώλια, όλοι μαζί να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας.

ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!



 Πάλεψε μέσα από τα Σωματεία, τις Ενώσεις, τις Λαϊκές Επιτροπές για:
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Κατάργηση του φόρου 26% από το πρώτο ευρώ και των νέων φορολογικών νόμων(ν.4174/13, ν.4172/13, ν.4223/13)
ü  Αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ οικογενειακό στα 40.000 ευρώ και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι αυτό το ύψος εισοδήματος.
ü  Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
ü  Κατάργηση των έμμεσων φόρων ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας, και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.
ü  Κατάργηση του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, που αφορά στην κύρια και στην πρώτη εξοχική κατοικία.
ü  Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
ü  Μείωση των δημοτικών φόρων και τελών για τις μικροεπιχειρήσεις.
ü  Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
ΥΓΕΙΑ
ü  Να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια υγείας άσχετα με τα χρέη στον ΟΑΕΕ.
ü  Δωρεάν εξετάσεις και φάρμακα για όλους, κατάργηση των χαρατσιών.
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ
ü  Άμεση κρατική χρηματοδότηση ικανή να βγάλει το ταμείο από το σημερινό αδιέξοδο.
ü  Καμιά μείωση των συντάξεων.
ü  Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική με κρατική επιχορήγηση στα 2/3 των εξόδων.
ü  Μείωση των εισφορών και πάγωμα των χρεών προς το ταμείο, όσο διαρκεί η κρίση, χωρίς μείωση των συντάξεων.
ü  Να σταματήσουν οι δικαστικές διώξεις των ασφαλισμένων.
ΧΡΕΗ
ü  Απαγόρευση κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας, για χρέη στο δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους και βρίσκονται στην ανεργία.
ü  Αναστολή των κατασχέσεων κάθε είδους, επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων κλπ,  για τους αυτοαπασχολούμενους που εξακολουθούν να διατηρούν τις επιχειρήσεις τους, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
ü  Μακρόχρονη διευθέτηση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και τόκους, με κριτήρια το οικογενειακό εισόδημα και τις πραγματικές δυνατότητες αποπληρωμής.
ü  Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από μέρος ή και το σύνολο των χρεών όταν πιστοποιηθεί η μερική ή και πλήρης αδυναμία αποπληρωμής τους, αντίστοιχα.
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ
 Αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους νόμους και τις ρυθμίσεις για το «άνοιγμα» των «κλειστών επαγγελμάτων» που απελευθερώνουν τμήματα της αγοράς προς όφελος των μονοπωλίων και αφορούν δεκάδες επαγγέλματα (αρτοποιούς, ταξί, φορτηγά ΔΧ, φαρμακοποιούς, δικηγόρους κλπ). Εξυπηρετούν την επέκταση των μεγάλων εταιριών, των σουπερμάρκετ και των πολυκαταστημάτων, τη διεύρυνση του ωραρίου, την κατάργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων κλπ.
ΜΠΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε.

ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
30 Μαρτίου 2014
συγκεντρωνόμαστε στην πλ. Ομονοίας στις 13:00

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το νομοσχέδιο που συμφώνησε με την ΤΡΟΪΚΑ και ανάμεσα στα άλλα αφορά φορολογικά θέματα και ρυθμίσεις για την λεγόμενη απελευθέρωση κλάδων που οδηγεί στην μονοπώληση της αγοράς (ΤΑΞΙ, ΓΑΛΑ, ΦΑΡΜΑΚΟ, ΒΙΒΛΙΟ κ.λπ.).
Η ψηφοφορία θα γίνει την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014. Για τον λόγο αυτό αλλάζει η ημερομηνία της κινητοποίησης.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία και τις Ενώσεις, τους αυτοαπασχολούμενους σε συναγερμό!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου
ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΜΑΡΤΗ, στην ΑΘΗΝΑ.
Προσυγκέντρωση στη 1μ.μ. στην Ομόνοια
Παράλληλα οργανώνουμε συγκεντρώσεις και εξορμήσεις
σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

Τώρα πια ξέρεις!
Αυτοί φτιάχνουν ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, εσύ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙΣ…

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΕΒΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...