Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ταξιτζής από τον Πύργο, παραλίγο θύμα..!

Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό γλύτωσε οδηγός ταξί από τον Πύργο Ηλείας, ο οποίος παραλίγο να πέσει θύμα απάτης από δήθεν υπάλληλο πρεσβείας, όπως είχε συμβεί πριν
από περίπου ένα μήνα σε συνάδελφό του εδώ στη Μυτιλήνη.
Ο ταξιτζής από τον Πύργο, αναζητώντας στο διαδίκτυο περισσότερες πληροφορίες για τη δήθεν πρεσβεία, έπεσε πάνω στο δημοσίευμα του «Εμπρός για την υπόθεση και αμέσως κατάλαβε πως επρόκειτο για απάτη.



Πριν από μερικές μέρες, ένας άγνωστος άνδρας υποδυόμενος υπάλληλο πρεσβείας, τηλεφώνησε σε λιμεναρχείο του Νομού Ηλείας ζητώντας να έρθει σε επαφή με οδηγούς ταξί προκειμένου να συνάψει συνεργασία.


Συγκεκριμένα, ο δήθεν υπάλληλος ανέφερε πως ο πρέσβης προγραμμάτιζε να επισκεφθεί την περιοχή και ζητούσε ταξί που θα αναλάμβανε τις μετακινήσεις του. Μάλιστα ζήτησε προσφορές από ταξιτζήδες και για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, τους είπε πως υποχρεωτικά έπρεπε να καταθέσουν ως εγγύηση το ποσό των 1.800 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό που τους έδωσε.


Πήρε προθεσμία...
Ένας από τους ιδιοκτήτες ταξί που δέχθηκαν τέτοιο τηλεφώνημα ήταν και ο Παναγιώτης Τσαπάρας, ο οποίος αμέσως κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά και ζήτησε λίγο χρόνο για να καταθέσει τα χρήματα, προφασιζόμενος κάποια δικαιολογία.
Άμεσα προσπάθησε μέσω του αριθμού του τηλεφώνου που είχε δεχτεί, να διασταυρώσει αν όντως ανήκει σε κάποια πρεσβεία. Ανακάλυψε, όμως, πως στην περιοχή από την οποία προερχόταν το τηλέφωνο, δεν υπάρχει η πρεσβεία καμμίας χώρας. Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο, έπεσε πάνω στο δημοσίευμα του «Ε» για την απάτη που είχε καταγγελθεί από επαγγελματία οδηγό της Μυτιλήνης στις αρχές του προηγούμενου μήνα.


Ο κ. Τσαπάρας διαπίστωσε αμέσως πως η μέθοδος, αλλά και το χρηματικό ποσό ήταν τα ίδια. Σχόλια, μάλιστα, αναγνωστών για το συγκεκριμένο δημοσίευμα κάνουν λόγο και για άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου έχουν σημειωθεί ίδια περιστατικά.


Μιλώντας στο «Ε», ο κ. Τσαπάρας είπε: «Ήταν αρκετά δελεαστική η προσφορά και φαινόταν πολύ σοβαρός ο τύπος που μου τηλεφώνησε. Κάτι όμως δε μου που πήγαινε καλά και θέλησα να το ψάξω. Έκανα μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και βρήκα το δημοσίευμα στη σελίδα τού "Ε", που η υπόθεση που περιέγραφε, ήταν ακριβώς ίδια με τη δική μου. Τότε πείστηκα τελείως πως πρόκειται για απάτη. Θα ενημερώσω την Ομοσπονδία μας στην Αθήνα και θα δώσω όλα τα στοιχεία, όπως τραπεζικό λογαριασμό και τηλέφωνο, αλλά και το δημοσίευμα του "Ε", στις αστυνομικές αρχές.


Δυστυχώς η πρόταση έχει γίνει και σε άλλους συναδέλφους από την περιοχή μου και πολύ φοβάμαι πως θα συνεχίσουν οι συγκεκριμένοι να εξαπατούν με αυτό τον τρόπο. Δυστυχώς το μεροκάματο βγαίνει δύσκολα και όταν έρχεται μια τέτοια δουλειά, κυριολεκτικά θαμπωνόμαστε.»
Σε ανάλογες περιπτώσεις με απάτες, η δημοσιοποίηση και η διάδοση των περιστατικών, αλλά και της πρακτικής που ακολουθείται, είναι πολύ σημαντική για την αποφυγή μελλοντικών κρουσμάτων. Εν προκειμένω, το φαινόμενο φαίνεται ότι έχει λάβει πανελλαδικές διαστάσεις και θεωρείται επιβεβλημένο να ενημερωθούν οι επαγγελματίες οδηγοί και οι ιδιοκτήτες ταξί και σε άλλες περιοχές της χώρας. Αξίζει να τονιστεί και κάτι άλλο, όμως.


Η επίσημη πληροφόρηση που δίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις από τις αστυνομικές αρχές, είναι αρκετά περιορισμένη, με το πρόσχημα της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Στο Δελτίο Τύπου για το συγκεκριμένο περιστατικό δεν αναφερόταν καν πως επρόκειτο για οδηγό ταξί. Στο πλαίσιο της αποφυγής μελλοντικών παρόμοιων κρουσμάτων, όπως επισημάνθηκε και πιο πάνω, το Αρχηγείο της Αστυνομίας ίσως πρέπει να αναθεωρήσει την τακτική του αναφορικά με την ενημέρωση.


ΠΗΓΗ:http://www.satataxi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...