Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Για τα ταξί: Αφαιρέθηκε το άρθρο 9, διατηρείται η άρση των δικλείδων για τα επιβατηγά Ι.Χ...!

Στην αφαίρεση του άρθρου 9 σχετικά με την υποκλοπή μεταφορικού έργου από τουριστικά γραφεία και εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων προχώρησε το υπουργείο Ανάπτυξης στο
κείμενο του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε στη Βουλή. 
Πρόκειται για τη ρύθμιση που περιλαμβανόταν αρχικά στο κείμενο που δόθηκε στα κόμματα και αφαιρέθηκε εν τέλει, μετά τις αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί. Το εν λόγω άρθρο, να θυμίσουμε, όριζε ότι το μεταφορικό έργο της παραγράφου 1 του Ν. 711/1977 για τα τουριστικά λεωφορεία (μεταξύ άλλων, η μεταφορά από και προς αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς και συνοριακούς σταθμούς, έργο δηλαδή που καλύπτεται κατά ένα μεγάλο μέρος από τα ταξί) "διενεργείται και με επιβατηγά Ιδιωτικής Χρήσης αυτοκίνητα από επιχειρήσεις τουριστικών γραφείων, γραφείων ενοικιάσεως αυτοκινήτων, εταιρειών και συνεταιρισμών Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης Αυτοκινήτων που έχουν συσταθεί σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 3109/2003 (Α' 38) και το άρθρο 87 του Ν. 4070/2012 (Α' 82) 66 υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις της υποπαραγράφου Η2 του Ν. 4093/2012 και της κατ' εξουσιοδότηση αυτής νομοθεσίας».
Πάντως, στο χθεσινό κείμενο τηρήθηκαν στο ακέραιο οι ρυθμίσεις για την "άρση των περιορισμών" στην εκμίσθωση επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης, όπως η κατάργηση του ελάχιστου ορίου κυβισμού των 1500 κ. εκ. στα οχήματα που θα ενοικιάζονται με οδηγό, καθώς και η μείωση της ελάχιστη διάρκειας μίσθωσης από 12 ώρες που είναι σήμερα σε 6. Επιπλέον, με ν/σ επεκτείνεται η δυνατότητα μεταφοράς με επιβατηγά Ιδιωτικής Χρήσης οχήματα άνευ κομίστρου για όλα τα "τουριστικά καταλύματα" και όχι μόνο για τα "κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα".
Ν.ΜΟΡΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...