Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Άδεια ταξί σε γεμάτες πιάτσες..!

Εγκλωβισμένοι σε ένα επάγγελμα που κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή των μνημονίων και των μέτρων λιτότητας είναι και στο νησί μας αρκετοί ιδιοκτήτες ταξί.


Καθημερινά τους συναντά κανείς σε πιάτσες που άλλοτε έσφυζαν από ζωή και σήμερα είναι γεμάτες από ακινητοποιημένα ταξί.
Τα χρήματα που βγάζουν, σήμερα, ως μεροκάματο κυμαίνονται από 15 έως από 30 ευρώ σε σύγκριση με το παρελθόν όπου κανείς δεν επέστρεφε στο σπίτι με λιγότερα από 70 ευρώ την ημέρα.
Οι πιάτσες είναι γεμάτες όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας. Οι ταξιτζήδες έπαψαν να επιλέγουν τους πελάτες και τις διαδρομές, ενώ ακόμη και η διπλή ταρίφα έχει περιοριστεί σημαντικά.
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙ

“Την τελευταία πενταετία η μείωση του τζίρου είναι δραματική. Τα πράγματα δεν πάνε καλά. Κάποτε η κίνηση αύξανε κατακόρυφα από τον Μάιο. Παλεύουμε όλη την ημέρα να κάνουμε μεροκάματο 20 με 30 ευρώ. Πριν 15 χρόνια αυτή την εποχή βγάζαμε αξιοπρεπές μεροκάματο που έφθανε και τα 70 ευρώ. Είμαστε 95 ταξί, ενιαία αφού δεν υπάρχουν πια ταξί και αγοραίο αφού ενοποιηθήκαμε. Είναι όλα ιδιοκτησιακά, εκ των οποίων ορισμένα εξ΄ ημισείας και η πλειοψηφία τους το καλοκαίρι χρησιμοποιεί και δεύτερο οδηγό για να βγαίνουν οι βάρδιες. Η τεράστια πληγή είναι και η ασφάλιση μέσω του ΟΑΕΕ, 860 ευρώ το δίμηνο δεν υπάρχει περίπτωση να το πληρώσεις μαζί με τα τρέχοντα έξοδα και τη συντήρηση της οικογένειας. Για αυτό τα περισσότερα αυτοκίνητα είναι καταχρεωμένα”.
ΝΙΚΟΣ ΛΟΥΤΑΣ
ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΑΞΙ

“Τα τελευταία χρόνια, η οικονομική κρίση μείωσε κατακόρυφα την κίνηση. Παλιότερα βάζαμε οδηγό ακόμα και το χειμώνα τώρα το σκεφτόμαστε και για την θερινή περίοδο. Ο κόσμος δεν βγαίνει να πάρει ταξί. Συνήθως οι μεγαλύτερης ηλικίας και για κοντινές αποστάσεις που δεν κοστίζουν ακριβά μας προτιμούν. Τι να σας πω, ότι δεν βγάζουμε μεροκάματο; Ότι είμαι τρεις ώρες στην πιάτσα και δεν έκανα χερικό; Οι ελπίδες μας είναι, το καλοκαίρι, στον τουρισμό αλλά και πάλι είναι μειωμένη η κίνηση”
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΑΜΑΡΕΣΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ

“Όπως σε όλους τους κλάδους έτσι και στα ταξί έχει πέσει πάρα πολύ η δουλειά. Διατηρώ cafe σε σημείο που παλιότερα υπήρχε πιάτσα στην οποία η ουρά των οχημάτων ήταν μεγάλη και συνεχώς από την κίνηση εναλλασσόταν οι οδηγοί. Ακόμα και σε περιόδους που δεν ήταν αιχμής έκανα σε ημερήσια βάση τουλάχιστον 15 κλήσεις για πελάτες που ήθελαν να φύγουν από την επιχείρησή μου με ταξί. Σήμερα όχι μόνο δεν γίνεται κάτι τέτοιο, αλλά καταργήθηκε και η πιάτσα. Ολόκληρο μήνα και δεν έχω καλέσει ταξί να μεταφέρει πελάτη. Φαίνεται πως ο κόσμος στενάζει, δεν έχει λεφτά για να πάρει ταξί”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...