Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΦΩΤΟ: Η μοναδική γυναίκα οδηγός ταξί στο Αφγανιστάν..!

Σε μια ανδροκρατούμενη και βαθιά θρησκόληπτη κοινωνία, όπως είναι το Αφγανιστάν, το τελευταίο που θα περιμέναμε να συναντήσουμε είναι μια
γυναίκα οδηγός ταξί.
Η 38χρονη Σάρα Μπαχάγι, είναι σύμφωνα με τα κρατικά στοιχεία η μοναδική γυναίκα οδηγός ταξί του Αφγανιστάν και κάθε μέρα προσπαθεί να βγάλει το μεροκάματο, σε μία χώρα όπου οι γυναίκες θεωρούνται πολίτες Β’ κατηγορίας.
Όπως δηλώνει, «κάθε μέρα γίνομαι στόχος περιφρόνησης, βρισιών ακόμη και απειλών για την ίδια μου την ζωή». Οι περισσότεροι άνδρες, βλέπετε, θεωρούν υποτιμητικό να οδηγεί για αυτούς μια γυναίκα.
Όμως δεν το βάζει κάτω. Δουλεύει για να κερδίσει 5 με 10 ευρώ την μέρα και να θρέψει την οικογένεια της και 15 συγγενείς. Δουλεύει και για τις γυναίκες που ζουν μέσα στον φόβο αλλά έχουν όνειρα για την ελευθερία.
Με μοναδικό μέσο το παλιό της αυτοκίνητο, προσπαθεί πολλές φορές να πείσει τους άνδρες ότι δεν κάνει κάτι κακό. «Μια μέρα έπεισα ένα άνδρα, ο οποίος πίστευε πως το Ισλάμ απαγορεύει από τις γυναίκες να οδηγούν, ότι κάνει λάθος».
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν φοβάται, η Σάρα τόνισε ότι έχει μια κυνηγετική καραμπίνα στο πλευρό της για κάθε ενδεχόμενο.
Με κάθε ταρίφα η Σάρα στέλνει ένα μήνυμα στις υπόλοιπες γυναίκες του Αφγανιστάν. «Βγείτε από το σπίτι, κερδίστε χρήματα, όχι στην εξάρτηση από τους άνδρες».
Αφγανιστάν
Αφγανιστάν
Αφγανιστάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...