Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α., κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος:«Πόλεμος με όσους υποκλέπτουν το έργο μας»..!

Σε σχετικό άρθρου του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ, κ. Θ. Λυμπερόπουλος αναφέρεται σε ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο όπως για παράδειγμα η εμπλοκή της Uber στην ελληνική αγορά των Ταξί.

Στο νέο τεύχος του Auto Τρίτη Αγορά Επαγγελματικών που κυκλοφορεί σύντομα, φιλοξενούμε άρθρο του κ. Θύμιου Λυμπερόπουλου, προέδρου της ΠΟΕΙΑΤΑ.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λυμπερόπουλος, αναφέρει τα εξής:
«Το ΣΑΤΑ ακολουθώντας τη νόμιμη οδό έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει την παράνομη δράση της εταιρείας Uber στην Αθήνα. Και θα τα καταφέρει. Με τη βοήθεια όλων των συναδέλφων, προσπαθούμε να εντοπίσουμε κάθε παράβαση, κάθε παρανομία που μας υποκλέπτει έργο, από όπου και να προέρχεται. Ήδη έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη άτομα που εκτελούσαν μεταφορές με τα αυτοκίνητα τους και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος.

Η προσπάθεια της Uber να δραστηριοποιηθεί στην Αθήνα είχε δύο στάδια. Το πρώτο αφορούσε την εφαρμογή Uber X, την χρήση δηλαδή οποιουδήποτε αυτοκίνητου για μεταφορά επιβατών και το δεύτερο την εφαρμογή UBER TAXI που αφορά την χρήση των ταξί ως άμεσο συνεργάτη, για τις διαδρομές που κλείνονται μέσω της εφαρμογής.
Η πρώτη προσπάθεια κατέρρευσε αμέσως, παρά τα διαφημιστικά τρικ της εταιρίας. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών (μετά από άμεση παρέμβαση του ΣΑΤΑ) και προφανώς η καλύτερη ανάγνωση του νομοθετικού πλαισίου που ισχύει στην Ελλάδα, ανάγκασε τους Αμερικάνους να προχωρήσουν στο δεύτερο μέρος του σχεδίου τους. Να χρησιμοποιήσουν δηλαδή ταξί. Η αντίδραση του ΣΑΤΑ ήταν άμεση, όχι μόνο με ανακοινώσεις και ενημέρωση των ιδιοκτητών ταξί, αλλά και με «εφόδους» στα σημεία που η UBER είχε επιλέξει για να ενημερώνει τους συναδέλφους.

Από την ημέρα που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή της είναι διαθέσιμη και στην Αθήνα, δεν έχει εμφανιστεί κανείς  νόμιμος εκπρόσωπος της στην χώρα μας, δεν στεγάζεται κάπου, δεν έχει αποκτήσει νομική υπόσταση, δεν έχει φορολογικό μητρώο. Είναι μια εταιρεία – φάντασμα που καρπώνεται όχι μόνο κομμάτι του μόχθου των ταξιτζήδων, αλλά και τα νόμιμα έσοδα του κράτους.
Το ΣΑΤΑ ακολουθώντας τη νόμιμη οδό έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να σταματήσει την παράνομη δράση της Uber στην Αθήνα. Και θα τα καταφέρει……
Με τη βοήθεια όλων των συναδέλφων προσπαθούμε να εντοπίσουμε κάθε παράβαση, κάθε παρανομία που μας υποκλέπτει έργο, από όπου κι αν προέρχεται.  Ήδη έχουν παραπεμφθεί  στη δικαιοσύνη άτομα που εκτελούσαν μεταφορές με τα αυτοκίνητά τους και θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος».

Η Ομοσπονδία γίνεται μέλος της IRU
Τον επόμενο μήνα ξεκινούν οι διαδικασίες ένταξης της ομοσπονδίας μας στην IRU (την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Μεταφορών) στην οποία συμμετέχουν σωματεία και ομοσπονδίες ταξί από 34 χώρες της Ευρώπης. Στόχος της IRU είναι η κοινή αντιμετώπιση των θεμάτων που αφορούν το ταξί και την προώθηση νόμων και κανονισμών σε κοινοτικό επίπεδο. Σε όλη την Ευρώπη, το ταξί καλείται να απαντήσει σε προκλήσεις τύπου Uber και να θωρακιστεί θεσμικά. Η υποκλοπή έργου και οι παράνομες μεταφορές επιβατών είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας σε όλη την Ευρώπη. Απαιτείται λοιπόν κοινή αντιμετώπιση του θέματος και λήψη μέτρων που δεν θα περιορίζονται στα στενά όρια κάθε χώρας, αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Πιστοποιημένες εφαρμογές
Σε μια προσπάθεια να περιορίσει την ανεξέλεγκτη χρήση της τεχνολογίας  στα ταξί, η IRU δημιούργησε το GTN (Global Taxi Network ). Πρόκειται για ένα δίκτυο ποιότητας υπηρεσιών ταξί στο οποίο συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα ταξί- μέλη της και οι πάροχοι εφαρμογών ταξί. Οι πάροχοι πιστοποιούνται από τις ομοσπονδίες αφού ανταποκριθούν σε μια σειρά προκαθορισμένων κριτηρίων. Η GTN έχει δημιουργηθεί για να προωθήσει τη νομιμότητα, την αξιόπιστα, την υψηλή ποιότητα και την ασφάλεια  στους πελάτες ταξί, κάνοντας χρήση της τελευταίας τεχνολογίας που σχετίζονται με εφαρμογές smartphone για τα ταξί, με πλήρη σεβασμό του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ
Τον προηγούμενο μήνα έγιναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης της Ομοσπονδίας. Η ΔΑΚΜΜΕ για μία ακόμα φορά κέρδισε με άνεση της εκλογές αποσπώντας εννέα (9) από τις είκοσι μία (21) έδρες. Μέσα από την καρδιά μου θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για την μεγάλη τιμή να υπηρετώ τον κλάδο από τη θέση του Προέδρου για πέμπτη διαδοχική τριετία. Υπόσχομαι ότι θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών που έχετε τόσο από μένα όσο και από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...