Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Η αλλαγή χρώματος στον ουρανό του ταξί συνιστά παράβαση..!

Συνάδελφοι προσοχή. Πολλοί οδηγοί στην περιοχή της Αθήνας έχουν παραποιήσει τον χρωματισμό του ταξί  βάφοντας με μαύρο χρώμα τον ουρανό του αυτοκινήτου

Σύμφωνα με τη νομοθεσία αυτό είναι παράνομο και σε πιθανό έλεγχο της Τροχαίας αυτό συνιστά παράβαση με ποινή ακόμη και αφαίρεση πινακίδων. Παρακάτω παραθέτουμε την ισχύουσα νομοθεσία για τον χρωματισμό των ταξί.
ΦΕΚ 403 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ 
20 ΙΟΥΝΙΟΥ 1984
Αριθμός Απόφασης Α 18368/499
Άρθρο 7.
Εξωτερικός χρωματισμός.
1. Όλα τα αυτοκίνητα Ταξί ή Αγοραία της Χώρας εκτός από τις παρακάτω περιπτώσεις, έχουν εξωτερικό χρωματισμό ΣΤΑΚΤΟΧΡΟΥΝ (ΓΚΡΙ) οποιασδήποτε απόχρωσης (κατά προτίμηση RAL 7030 ή RAL 7042).
2. Όλα τα αυτοκίνητα Ταξί που έχουν έδρα διοικητική μονάδα που ανήκει στην περιοχή Αθηνών –Πειραιώς- Περιχώρων, έχουν εξωτερικό χρωματισμό οποιασδήποτε απόχρωσης ΚΙΤΡΙΝΟΥ χρώματος (κατά προτίμηση RAL 1012 ή RAL 1021), εκτός από μία λωρίδα πλάτους τεσσάρων (4) έως έξι (6) εκατοστών περιμετρικώς του αυτοκινήτου και μεταξύ του κάτω μέρους των παραθύρων και των χειρολαβών των θυρών, η οποία είναι σταθερού χρωματισμού ΣΚΟΥΡΟΥ ΜΠΛΕ αποκλεισμένης της χρήσης αυτοκόλλητων ταινιών κ.λπ.
3. Όλα τα αυτοκίνητα Ταξί με έδρα διοικητική μονάδα που βρίσκεται μέσα στα όρια της αστικής περιοχής Θεσσαλονίκης ή της νήσου Ρόδου ή της πόλης Κέρκυρας, έχουν εξωτερικό χρωματισμό ΛΕΥΚΟ κατά το πάνω μέρος του αυτοκινήτου (από το κάτω μέρος των παραθύρων συμπεριλαμβανομένης και της οροφής) και ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ κατά το υπόλοιπο μέρος.
4. Όλα τα αυτοκίνητα Ταξί με έδρα την Καβάλα έχουν εξωτερικό χρωματισμό ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ σύμφωνα με κατατεθειμένο υπόδειγμα στην υπηρεσία Συγκοινωνιών  της οικείας Νομαρχίας.
5. Όλα τα αυτοκίνητα Ταξί με έδρα την Αλεξανδρούπολη έχουν εξωτερικό χρωματισμό ΚΙΤΡΙΝΟ αντίστοιχο του RAL 1018.
6. Οι εξωτερικοί χρωματισμοί των ΕΔΧ αυτοκινήτων, μπορούν να είναι με ή χωρίς μεταλλική βάση και δύνανται να χρησιμοποιούνται και από επιβατηγά αυτοκίνητα Ι.Χ.
Άρθρο 8.
Καταργούμενες διατάξεις.
Καταργείται το άρθρο 5 της αριθ. Δ. 25900/74 (ΦΕΚ τ. Β΄850), καθώς και κάθε προγενέστερη απόφαση που αντίκειται στις διατάξεις αυτής της απόφασης.
Άρθρο 9.
Ισχύς της απόφασης.
Η εφαρμογή της απόφασης αυτής, αρχίζει από την 1η Οκτωβρίου 1984, με επιφύλαξη των οριζομένων στα άρθρα 3 και 5.
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΛΑΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...