Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Νεοσύστατο σωματείο περιφερειακών ταξί του δήμου Αγρινίου «Καλλικράτης: Στόχος η επέκταση της μονής ταρίφας..!

Οι πελάτες θα επωφεληθούν με την κατάργηση μεταξύ 45% και 50%
Συνέντευξη παραχωρήθηκε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό «Δυτικά fm» και στην
εκπομπή «Καθημερινά σενάρια | Γιατί τα σενάρια γράφουν ιστορία» από τον ταμία του σωματείου «Καλλικράτης» κ Γιάννη Λέκκα, μέσω της οποίας «παρουσιάστηκε» το νεοσύστατο αυτό σωματείο. Το Σωματείο Περιφερειακών Ταξί του Δήμου Αγρινίου «Ο Καλλικράτης» ιδρύθηκε προ δέκα ημερών και μέχρι στιγμής απαρτίζεται από είκοσι εννιά μέλη, ενώ η επιδίωξη του είναι τα μέλη να φτάσουν τα πενήντα. Στόχος, εκτός των άλλων που υπάρχουν στο καταστατικό, είναι να γίνει και στο Αγρίνιο το λεγόμενο «άνοιγμα» των ορίων της μονής ταρίφας, όπως έχει συμβεί και στο περισσότερα σωματεία της χώρας, πλην του Αγρινίου και ελάχιστων ακόμη περιοχών.
Ως γνωστόν ο αγρινιώτης μετά τον πρώτο χιλιόμετρο, προς κάθε κατεύθυνση έξω από την πόλη, είναι αναγκασμένος να πληρώνει διπλή ταρίφα. «Όλοι οι ταξιτζήδες της περιοχής δεν δουλεύουν με ταξίμετρο. Είναι κοινό μυστικό αυτό. Δουλεύουν με μονή ταρίφα, για να μπουν πελάτες στο ταξί τους. Θέλουμε να ξαναβάλουμε στο ταξί τον κόσμο» δήλωσε ο κ Λέκκας, ο οποίος τόνισε πως με την κατάργηση των ορίων της μονής ταρίφας, οι πελάτες θα επωφεληθούν κατά 45% με 50%. Σύμφωνα με τον υπάρχοντα νόμο, αν ένας πελάτης είναι στο Καινούριο και θέλει να πάει στην Παραβόλα θα πληρώσει διπλή ταρίφα.
Στις 12/03/15, σύμφωνα με τον κ Λέκκα, έγινε σε γνωστή αίθουσα διασκέδασης συνάντηση των μελών του νεοσύστατου σωματείου «Καλλικράτης» και προσκλήθηκαν και μέλη της διοίκησης από το Σωματείο Ραδιοταξί Αγρινίου, χωρίς να παρουσιαστούν. Παράλληλα, επειδή το ζήτημα έχει φτάσει και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης κ Απόστολος Κατσιφάρας, ο οποίος πρέπει να λάβει την απόφαση για το μείζον αυτό θέμα, τους προέτρεψε να συλλέξουν υπογραφές από τους φορείς και τους συλλόγους της πόλης και της περιοχής και πρωτίστως από το Σωματείο Ραδιοταξί Αγρινίου, ώστε να υπάρξει αλλαγή στην μονή ταρίφα. Ο κ Λέκκας, μετάφερε στην ραδιοφωνική εκπομπή, ότι μέχρι στιγμής, όσα σωματεία ή πολίτες έχουν ενημερωθεί για το ζήτημα αμέσως προθυμοποιήθηκαν να υπογράψουν, λέγοντας επιπλέων ότι «όλα τα ταξί κάθε μέρα μπαίνουν μέσα. Δεν βγάζουν μεροκάματο». Ο λόγος που υποστήριξε αυτό ο κ Λέκκας είναι διότι με την ύπαρξη της διπλής ταρίφας ο κόσμος αποφεύγει το ταξί, ενώ με το άνοιγμα των ορίων της μονής ταρίφας η αποδοχή του κόσμου απέναντι στα ταξί θα είναι μεγαλύτερη.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το καταστατικό, σκοπός του σωματείου είναι η διαφύλαξη, η προστασία, η προαγωγή και η μελέτη των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των Ιδιοκτητών Επιβατικών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης (ταξί) των δημοτικών ενοτήτων του δήμου Αγρινίου: Αγγελοκάστρου, Αρακύνθου, Θεστιέων, Ζευγαράκι (Μακρυνείας), Νεάπολης, Παραβόλας, Στράτου, Καινούργιου, Αβόρανης Παναιτωλίου.
Επίσης, από την πρώτη στιγμή ύπαρξης του νεοσύστατου σωματείου «Καλλικράτης» τα μέλη του έλαβαν την απόφαση να βοηθήσουν δύο παιδιά με καρκίνο στα μάτια από την ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, ενώ ως προς τα θέματα του νεοσύστατου σωματείου τα μέλη του αποφάσισαν να εγγραφούν σε ομοσπονδία ταξί και να γνωστοποιήσουν την ύπαρξη του σωματείου σε φορείς, υπουργεία κλπ, ενώ επίσης συζήτησαν την σύμπραξη με το Σωματείο του Αιτωλικού ή με όποιο άλλο συμφωνεί με τον «Καλλικράτη»… στο ταξί.
Κων/νος Χονδρός  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ<<ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ>>

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...