Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Λευκωσία - Βουλή: Αναδρομική ισχύ στη μείωση των τελών κυκλοφορίας των ταξί..!

Λευκωσία: Η πρόταση νόμου που ψηφίστηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει
αναδρομική ισχύ σε ό,τι αφορά τη μείωση σε €80 των ετησίων τελών κυκλοφορίας των ταξί, από την 1η Ιανουαρίου 2015.   

Προ 15 ημερών η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε νόμο για μείωση των τελών στα 80 ευρώ, ωστόσο  ο νόμος που ψηφίστηκε δεν είχε αναδρομική ισχύ, για αυτό και κρίθηκε αναγκαία η ψήφιση νέας τροποποίησης.   Ο  πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών Αντώνης Αντωνίου ανέφερε ότι η μη αναδρομική ισχύς στη μείωση των τελών δημιούργησε ανισότητα σε βάρος αυτών που ήδη κατέβαλαν τα τέλη, για αυτό και κρίθηκε αναγκαία νέα τροποποίηση ώστε  για σκοπούς ίσης μεταχείρισης, η μείωση να έχει αναδρομική ισχύ.   

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου ανέφερε ότι η Επιτροπή, όταν συζητούσε την αρχική πρόταση νόμου για μείωση των τελών στα 80 ευρώ, ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Συγκοινωνιών ότι όποιοι είχαν πληρώσει ήδη τα τέλη, το επιπλέον ποσό που κατέβαλαν θα επιστρέφονταν ή θα πιστωνόταν στο λογαριασμό τους για να αφαιρεθεί στην επόμενη ανανέωση. 

Τελικά, είπε, διαφάνηκε ότι για την επιστροφή των καταβληθέντων απαιτείτο νομοθετική ρύθμιση.   Ο κ. Ζαχαρίου ανέφερε επίσης ότι πέραν από την επιστροφή ή πίστωση σε όσους κατέβαλαν ήδη τα τέλη κυκλοφορίας, με το νέο νόμο διευκρινίζεται ότι για τα 77 υβριδικά ταξί, οι ιδιοκτήτες των οποίων πληρώνουν τέλη χαμηλότερα των €80 δεν θα επωμιστούν αύξηση και δεν θα καταβάλουν €80.   

ΠΗΓΗ:http://www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...