Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Συνάντηση Αντιπροσωπείας του Ε.Κ.Ρ. με τον υπουργό Εργασίας, Π. Σκουρλέτη Πηγή : Συνάντηση Αντιπροσωπείας του Ε.Κ.Ρ. με τον υπουργό Εργασίας, Π. Σκουρλέτη..!

Συνάντηση του Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, Σάββα Χατζησάββα και του Αντιπροέδρου Θανάση Σταμούλη με τον Υπουργό Εργασίας &
Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνο Σκουρλέτη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2015. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Επισιτισμού – Τουρισμού (ΠΟΕΕΥΤΕ), με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Παναγιώτη Προύτζο και ο Πρόεδρος του Ε.Κ Ηρακλείου, Στέλλιος Βοργιάς, ενώ παρευρέθηκε και ο τέως Πρόεδρος του Ε.Κ Ηρακλείου και νυν Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης.

Ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ εκτός από τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τα οποία συμπεριελήφθησαν στο Υπόμνημα, που κατέθεσαν πρόσφατα οι Πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου, αναφέρθηκε και στα ειδικότερα θέματα, που απασχολούν τους εργαζόμενους της περιοχής μας. 

Πιο συγκεκριμένα στην τοποθέτησή του κατήγγειλε το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες απλήρωτοι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία της Ρόδου από την περσινή περίοδο και ζήτησε από τον Υπουργό να θεσμοθετηθεί Εργατοδικείο, που να εκδικάζει άμεσα αυτού του είδους τις υποθέσεις.

Αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόβλημα της απασχόλησης σε ξενοδοχεία χιλιάδων αλλοδαπών δήθεν μαθητών, που μετακινούνται μέσω δουλεμπορικών γραφείων και ζήτησε να τροποποιηθεί άμεσα η ΚΥΑ και να ισχύσει και για τους σπουδαστές τουριστικών σχολών από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το καθεστώς που ισχύει για την πρακτική άσκηση των ελλήνων σπουδαστών των τουριστικών σχολών.



Επίσης ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ ζήτησε να επανέλθει άμεσα το επίδομα ανεργίας στα επίπεδα προ του μνημονίου και να χαρακτηριστούν ως εποχιακές και άλλες ειδικότητες που σήμερα εξαιρούνται, όπως είναι οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων, οι οδηγοί ΤΑΞΙ, οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια κ.α.

Τέλος ζήτησε να στελεχωθεί άμεσα η τοπική υπηρεσία του ΣΕΠΕ Ρόδου με το απαιτούμενο προσωπικό και να επανασυσταθούν πριν την έναρξη της τουριστικής  περιόδου τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου ΙΚΑ, ΣΕΠΕ, ΟΑΕΔ και η ΕΥΠΕΑ - ΙΚΑ.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε στην άμεση κατάθεση του Νομοσχεδίου για τις Συμβάσεις και τον ΟΜΕΔ και την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ σταδιακά με κατάργηση του ρατσιστικού διαχωρισμού παλαιών και νέων εργαζομένων, ενώ εξέφρασε τη διάθεσή του να εξετάσει θετικά και τα υπόλοιπα ζητήματα που του έθεσε η αντιπροσωπεία των παραπάνω οργανώσεων.

ΠΗΓΗ: http://www.rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...