Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Ο.Α.Ε.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ : ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ “ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ” - 18/3/2015..!

Αθήνα,  18 - 3 -2015
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ                          
             ΟΑΕΕ
     ΓΡ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ           
                             


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ “ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ”       
                   
                                                                                                                                   
Στη φάση ολοκλήρωσης του σχεδιασμού και χρήσης της ενιαίας μορφής αίτησης του ασφαλισμένου, με προεπιλογή των αιτημάτων, βρίσκεται σήμερα ο ΟΑΕΕ.
Συγκεκριμένα:
  • Έχει ήδη δημιουργηθεί ενιαία φόρμα αίτησης, στην οποία έχουν κατηγοριοποιηθεί όλα τα πιθανά αιτήματα του ασφαλισμένου στους τομείς: ασφάλισης, εσόδων, παροχών.
  • Τα αιτήματα χαρτογραφήθηκαν με ανάλυση 4ου επιπέδου, π.χ. Αίτημα κατηγορίας “Ασφάλιση” > Αίτημα “Απαλλαγή κλάδου υγείας> υποκατηγορία “Αρχική απαλλαγή”> είδος δραστηριότητας “Ορκωτός ελεγκτής, μέλη ΣΟΕΛ”.
  • Από τις αρμόδιες Υπηρεσίες έχουν καταγραφεί όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για κάθε περίπτωση αιτήματος, τα οποία και εμφανίζονται στην οθόνη, ευθύς ως ο υπάλληλος σημειώνει το είδος του αιτήματος του ασφαλισμένου.
  • Ο ασφαλισμένος θα προσέρχεται στον υπάλληλο του ΟΑΕΕ, χωρίς να υποβάλλει χειρόγραφη αίτηση. Με την απλή αναφορά του ΕΑΜ, είτε του ΑΜΚΑ, είτε του ΑΦΜ, θα συμπληρώνονται αυτόματα τα στοιχεία του ασφαλισμένου (εφόσον βέβαια αυτός υπάρχει στο μητρώο του ΟΑΕΕ).
  • Στη συνέχεια ο υπάλληλος θα επιλέγει, από ένα απλό μενού την κατάλληλη κατηγορία και τύπο αιτήματος, οπότε και θα εμφανίζονται στην οθόνη τα απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά. Ο υπάλληλος θα συμπληρώνει ποια εξ αυτών προσκομίζονται και ποια πιθανόν εκκρεμούν για υποβολή και θα πρωτοκολλεί το αίτημα.
  • Τέλος, θα τυπώνεται εις διπλούν η αίτηση, στην οποία θα καταγράφονται τα στοιχεία του αιτούντος, το είδος του αιτήματος, τα προσκομισθέντα και τα ελλείποντα δικαιολογητικά, την οποία και θα υπογράφει ο ασφαλισμένος. Ένα αντίγραφο θα λαμβάνει ο ίδιος, ενώ το άλλο (με την υπογραφή του, ότι “παρελήφθη όμοιο”) θα διατηρείται στο Τμήμα.

Η νέα εφαρμογή στην πλήρη της λειτουργία θα περιλαμβάνει τρία διακριτά στάδια:
Το πρώτο είναι η ηλεκτρονική καταγραφή της αίτησης, που αναφέρθηκε παραπάνω, το δεύτερο είναι η παρακολούθηση της πορείας του αιτήματος και το τρίτο και τελευταίο στάδιο θα είναι η ηλεκτρονική έκδοση των διοικητικών πράξεων,με την οποία και θα ολοκληρώνεται αυτόματα το αίτημα.
Με την εφαρμογή αυτή:
  • καθίσταται περισσότερο φιλική η συναλλαγή με τους πολίτες (λιγότερο χρονοβόρα και επιβαρυντική),
  • τυποποιούνται έντυπα και διαδικασίες, αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο των διαφοροποιήσεων μεταξύ των Περιφερειακών μας Τμημάτων,
  • απλουστεύεται η διαδικασία, βελτιώνοντας τις εργασιακές συνθήκες των υπαλλήλων,
  • καθίσταται ταχύτερη, ποιοτικότερη και αποδοτικότερη η εξυπηρέτηση του πολίτη,
  • παρέχονται ακριβείς, μετρήσιμες πληροφορίες για το είδος των αιτημάτων των ασφαλισμένων,
  • στην ολοκληρωμένη εφαρμογή θα αλλάξει ριζικά ο τρόπος εργασίας και η εικόνα του Οργανισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...