Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Με θαλάσσιο ταξί η μεταφορά τριών μαθητών για το σχολείο..!

«Με αφορμή δημοσιεύματα, σχετικά με δυσχέρειες που προκύπτουν κατά τη μεταφορά μαθητών στην περιοχή
αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, διαβεβαιώνουμε ότι όλη η διαδικασία που ακολουθείται, καθώς και οι υπογεγραμμένες συμβάσεις διέπονται από πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια, από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο που υλοποιείται με την έγκριση των Ανώτατων Ελεγκτικών Οργάνων, το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ η τήρηση των αποφάσεων παραμένει απαρέγκλιτη για όλους» τονίζει σε ανακοίνωση της, η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και συνεχίζει:
«Για όσα δημοσιεύονται στον τύπο διευκρινίζεται συγκεκριμένα, ότι η μεταφορά μαθητών γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις της 24001/14.6.2013 ΚΥΑ την οποία εφαρμόζει η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας βάσει των όσων ορίζονται στα άρθρα αυτής.
Δικαιούνται μεταφορά με Ειδικό Μαθητικό Δελτίο (πάσο) οι μαθητές Δημοτικού αν η απόσταση κατοικίας τους απ’ το σχολείο είναι μεγαλύτερη ή ίση με 1,2km, οι μαθητές Γυμνασίου αν η εν λόγω απόσταση είναι 2,5km και οι μαθητές Λυκείου, ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ αν η απόσταση είναι 4km. Κατά τη διενέργεια μεταφοράς με συμβάσεις, οι ανωτέρω αποστάσεις είναι αντίστοιχα 1,2km, 3km και 5km.
Ο Διευθυντής της σχολικής μονάδας είναι εκείνος που βεβαιώνει ποιοι είναι οι δικαιούχοι μαθητές, κατόπιν εξακρίβωσης της απόστασης της κατοικίας τους από το σχολείο όπου φοιτούν, δίνει τα στοιχεία αυτά στην Περιφερειακή Ενότητα και βεβαιώνει την πραγματοποίηση της καθημερινής μεταφοράς.
Να σημειωθεί πως διατάξεις του άρθρου 2 της ανωτέρω ΚΥΑ ορίζουν ότι τα δρομολόγια σχεδιάζονται έτσι ώστε να εξυπηρετούνται περισσότερες σχολικές μονάδες, οι οποίες μπορεί ταυτόχρονα να ανήκουν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έτσι ώστε να αποφεύγεται η διέλευση περισσοτέρων του ενός μεταφορικών μέσων από τον ίδιο οδικό άξονα.
Επίσης προβλέπεται ότι για τους μαθητές που λόγω διάρθρωσης προγράμματος σπουδών προσέρχονται ή αποχωρούν σε διαφορετικές ώρες, η συμπληρωματική ανάγκη μεταφοράς προκύπτει μόνον εάν οι μαθητές υποχρεώνονται να αναμένουν πάνω από 90 λεπτά έως το επόμενο δρομολόγιο. Έτσι προκύπτει η εκ του νόμου προβλεπόμενη πιθανότητα αναμονής μαθητών έως και 90 λεπτών προκειμένου να σχολάσουν και οι υπόλοιποι μαθητές και να αναχωρήσουν όλοι μαζί.
Ακόμη, ο αριθμός των μαθητών είναι εκείνος που προσδιορίζει και το πρόσφορο μεταφορικό μέσο, μικρό ή μεγάλο λεωφορείο, ή ταξί, με τον υπολογισμό αποζημίωσης να γίνεται βάσει μαθηματικού τύπου που περιέχει η ανωτέρω ΚΥΑ.
Βάσει των παραπάνω αιτιολογείται η κατάσταση στις δύο περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, η μεταφορά μαθητών στο Φυτόκο και στο Τρίκερι. Για το Φυτόκο, κατόπιν διαδικασίας διεθνούς ανοικτού διαγωνισμού που διενεργήθηκε 1.4.2016 βάσει στοιχείων που διέθετε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας ήτοι 14 μαθητές Δημοτικού και 4 Γυμνασίου, το δρομολόγιο κατακυρώθηκε στο ΚΤΕΛ με πρόσφορο μέσο λεωφορείο μικρού μεγέθους. Οι μεν μαθητές Δημοτικού σχολάνε 13:15’ οι δε Γυμνασίου στις 14:00’ οπότε η επιστροφή αναγκαστικά ξεκινάει στις 14:00’ κι εντός του χρονικού πλαισίου των 90 λεπτών, το οποίο η ΚΥΑ ρητώς ορίζει.
Για το Τρίκερι το δρομολόγιο κηρύχθηκε άγονο, καθώς δεν υπεβλήθη καμία προσφορά στον διαγωνισμό. Ο περσινός ανάδοχος που εξυπηρετούσε με θαλάσσιο ταξί την μεταφορά μαθητών από νησί Τρικέρων προς θέση Αλογόπορος Τρικερίου, ώστε από εκεί τρεις μαθητές να επιβιβαστούν σε μισθωμένο ταξί με προορισμό το Δημοτικό Σχολείο Τρικερίου, θεωρεί μικρό το ποσό της αποζημίωσης, το οποίο όμως προκύπτει ρητώς από τον μαθηματικό τύπο που εμπεριέχεται στην ΚΥΑ. Επιπλέον οι γονείς δεν συζητούν τις επιλογές που προβλέπονται από την ΚΥΑ σε περίπτωση αδυναμίας μεταφοράς, δηλαδή την επιδότηση μεταφοράς από τους ίδιους ή της επιδότησης ενοικίου για μετεγκατάσταση στον τόπο του σχολείου.
Για την τρέχουσα σχολική χρονιά, τα δρομολόγια εκτελούνται ήδη από 12.9.2016 βάσει των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τους ανάδοχους που προέκυψαν απ’ τον διαγωνισμό. Για τα άγονα ή τυχόν νέα δρομολόγια που θα προκύψουν λόγω της έναρξης της σχολικής χρονιάς, στην αρχή η μεταφορά μαθητών θα αντιμετωπιστεί με παρατάσεις παλιότερων συμβάσεων, εφόσον το αποδεχτούν οι ανάδοχοι, ή μέσω διαδικασίας διαπραγμάτευσης έως 31.12.2016 ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει ο επαναληπτικός διαγωνισμός. Σε κάθε περίπτωση τηρείται απαρέγκλιτα για όλους το νομικό πλαίσιο και η διαφάνεια».
ΠΗΓΗ: http://www.dimotikanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...