Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016

Δυτική Ελλάδα: Εμπλοκή με τη μεταφορά μαθητών-Αρνούνται να πιάσουν τιμόνι οι ιδιοκτήτες ταξί- Τι λέει η Περιφέρεια..!

Αρνούνται να μεταφέρουν μαθητές απομακρυσμένων περιοχών της Δυτικής Ελλάδας, από Δευτέρα, που χτυπά το
πρώτο κουδούνι της χρονιάς, ιδιοκτήτες ταξί, καθώς αντιδρούν στο νέο σύστημα προκήρυξης των δρομολογίων μεταφοράς. Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ταξί Παναγιώτης Σκέντζος με το νέο σύστημα περιορίζεται πολύ το μερίδιο των ταξί στο μεταφορικό έργο και υπάρχουν αντιδράσεις.
Με απόφαση του Υπουργείου δίνεται παράταση μέχρι 31 Δεκεμβρίου στις συμβάσεις πού είχαν γίνει με το σύστημα του διεθνούς διαγωνισμού, παρόλα αυτά ιδιοκτήτες ταξί δεν θέλουν να πιάσουν τιμόνι και να μεταφέρουν μαθητές, καθώς όπως εξηγεί ο κ. Σκέντζος είναι ένα έργο το οποίο σε μεγάλο μέρος τους έχει αφαιρεθεί κι απλά η παράταση γίνεται για να εξυπηρετηθούν οι τωρινές ανάγκες.
Σήμερα το απόγευμα το Σωματείο των Ιδιοκτητών Ταξί θα κάνει συνέλευση προκειμένου οι μεταφορείς να λάβουν αποφάσεις.
Από την πλευρά της Περιφέρειας ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Κόλλαρης μιλώντας στοο thebest.gr αναφέρει ότι από Δευτέρα πρέπει να μεταφερθούν στη Δυτική Ελλάδα 15.000 μαθητές και προσθέτει οτι "από τον Δεκέμβριο και νωρίτερα απ΄ότι προβλέπει ο νόμος, η Περιφέρεια ξεκίνησαν την προετοιμασία εφαρμόζοντας το δυναμικό σύστημα αγορών, το οποίο είναι ένα πιο ευέλικτο σύστημα και δίνει τη δυνατότητα πολλών μικρών διαγωνισμών ανάλογα με τις ανάγκες των δρομολογίων, όπως αυτές προκύπτουν, σε αντίθεση με τον διεθνή διαγωνισμό που επέτρεπε έναν κάθε χρονιά . 
Επιπλέον εφαρμόσαμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, όπου καταγράφηκαν τα σχολεία, οι αποστάσεις από τα σπίτια των μαθητών,  η τακτική συγκοινωνία κλπ και με βάση αυτό προέκυψαν τα δρομολόγια. Κάθε σύστημα έχει τις ατέλειές του κι εμείς είμαστε εδώ για να τις δούμε. Υπήρξαν ενστάσεις για κάποια δρομολόγια στα οποία εμείς βάλαμε λεωφορεία, από γονείς και μεταφορείς κι έθεσαν θέμα ασφάλειας. Έχει ήδη συσταθεί επιτροπή και τις εξετάζει. Θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα τη Δευτέρα. Αυτό που έχει σημασία για την Περιφέρεια είναι να μεταφέρονται οικονομικά και με ασφάλεια οι μαθητές", λέει ο κ. Κόλλαρης.
Την ίδια ώρα αναφέρει ότι τα παιδιά τη Δευτέρα θα πρέπει να μεταφερθούν με τα μέσα που μεταφέρονταν μέχρι τον Ιούνιο μιας και δόθηκε παράταση στις υπάρχουσες συμβάσεις έως το τέλος του χρόνου. Παράλληλα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τρέχει τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση των δημοπρατήσεων με το νέο σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...