Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Κομοτηνή: 14ώρες στο τιμόνι ενός ΤΑΧΙ..!

Καθημερινά ο Παύλος Τοπαλίδης, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ράδιο ΤΑΧΙστην Κομοτηνή, κρατά το τιμόνι του
ΤΑΧΙ που διαθέτει 13 και 14 ώρες. Το υπόλοιπο του εικοσιτετραώρου το αφιερώνει στη φροντίδα του αυτοκινήτου, σε φαγητό και ύπνο. «Δυστυχώς, προσωπικές στιγμές δεν υπάρχουν» δηλώνει μην κρύβοντας την απογοήτευση του.
Όσον αφορά στον οικονομικό απολογισμό αυτής της προσπάθειας ο έμπειρος οδηγός είναι αποκαλυπτικός « Ίσα-ίσα βγάζουμε τα έξοδα» Τριάντα χρόνια στο τιμόνι τα μάτια του έχουν δει πολλά. «Τη δουλειά αυτή την έκανε κι ο πατέρας μου κι έτσι, λίγο –πολύ, ήμουν ψυλλιασμένος για το τι με περίμενε. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, πολλά έχουν αλλάξει προς το χειρότερο» δηλώνει και στο ερώτημα, αν θα προέτρεπε τα παιδιά του να ασχοληθούν; απαντά κατηγορηματικά πως «Όχι! Με τίποτα! Κι εγώ προσπάθησα να φύγω από το επάγγελμα, αλλά λόγω των συνθηκών δεν μπόρεσα».
Εκτός από την μειωμένη κίνηση, τόσο εκείνος, όσο και οι συνάδελφοι του, καλούνται να αντιμετωπίσουν και τους κινδύνους του επαγγέλματος, ακόμη και σε μια μικρή πόλη, όπως η Κομοτηνή. «Ειδικά το βράδυ είναι πολύ δύσκολα. Δεν σας κρύβω ότι κάθε φορά που ξεκινώ για τη δουλειά εύχομαι να γυρίσω στο σπίτι σώος κι αβλαβής. Λόγω των οικονομικών προβλημάτων έχει αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου και δεν ξέρεις τι σε περιμένει.»
Σήμερα θα επιστρέψει στο σπίτι στις έντεκα το βράδυ. «Τουλάχιστον θα κοιμηθώ στο κρεβάτι μου» δηλώνει μισοαστεία –μισοσοβαρά και σπεύδει να σημειώσει ότι το γεγονός ότι όλη η κυκλοφορία της Κομοτηνής γίνεται από δύο κεντρικούς δρόμους, αυτό δυσχεραίνει τη δουλειά των επαγγελματιών οδηγών που βρίσκονται πολλές ώρες στο δρόμο. Χωρίς να κάνουν παράπονα κι έχοντας, όπως λένε, άριστη συνεργασία με τη δημοτική αρχή, προσπαθούν να εξυπηρετήσουν ντόπιους κι επισκέπτες φερόμενοι πάντα ευγενικά.
Φώτο: Παύλος Τοπαλίδης, οδηγός ΤΑΧΙ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

ΠΗΓΗ: http://www.ert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...