Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Οδηγοί ταξί: Ανέβηκε η δουλειά λόγω επίσχεσης του ΟΑΣΘ αλλά..!

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΑΒΛΙΑΡΗΣ || zavliaris@gmail.com
Λεωφορεία δεν υπάρχουν για έκτη μέρα "αισίως" στη Θεσσαλονίκη και ως εκ τούτου
οι Θεσσαλονικείς καλούνται να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη είτε για να πληρώσουν επιπλέον βενζίνη στο ΙΧ τους και να μεταφερθούν εκεί στις υποχρεώσεις τους, είτε για να πληρώσουν την «ταρίφα» του ταξί που αποτελεί ο μοναδικό μέσο μεταφορά πια στην πόλη. Ωστόσο οι οδηγοί ταξί που καλούνται να επιληφθούν την μεταφορά μιας πόλης άνω του 1 εκ. σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση στις δημόσιες μεταφορές, δεν κάνουν χρυσές δουλειές όπως πολλοί νομίζουν.    
«Σίγουρα η δουλειά έχει ανέβει, υπολογίζουμε κατά 20% με 30% αλλά αυτό δε σημαίνει ότι εμείς χαιρόμαστε με αυτό», αναφέρει στο thessnews.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης Κλήμης Λεοντιάδης.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, το ότι οι Θεσσαλονικείς που δεν έχουν ΙΧ και χρησιμοποιούν ταξί το κάνουν ως λύση ανάγκης. «Ως οδηγοί ταξί αυτό που θέλουμε είναι να λειτουργεί εύρυθμα η αγορά, με ανοικτά καταστήματα και δημόσιες συγκοινωνίες. Δεν μας ευνοεί μια μακρά αποχή των λεωφορείων από τους δρόμους της Θεσσαλονίκης», τονίζει ο κ. Λεοντιάδης.
Είναι χαρακτηριστικό σύμφωνα με τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ταξί ότι ο τζίρος σε περιπτώσεις που εκλείπουν τα λεωφορεία από τη συγκοινωνία της πόλης δεν μπορεί να ανεβεί για τα ταξί όπως πολλοί νομίζουν. «Ο όγκος των ΙΧ διπλασιάζεται με αποτέλεσμα να μένουμε όπως οι υπόλοιποι οδηγοί κολλημένοι στο μποτιλιάρισμα κάτι που σημαίνει ότι δεν γίνεται να πάρουμε αρκετές «κούρσες» ώστε να έχουμε και ανάλογα έσοδα», σημειώνει ο κ. Λεοντιάδης.   
Αυξημένη η κίνηση στα πρατήρια καυσίμων
Έως και 20% κατά προσέγγιση μπορεί να και να έχει φτάσει η αύξηση της κίνησης στα πρατήρια καυσίμων του νομού Θεσσαλονίκης, αφού η ευρύτατη χρήση του ΙΧ λόγω της επίσχεσης έχει μεγαλώσει και τη ζήτηση σε βενζίνη
«Είναι φυσιολογικό, όλοι πηγαίνουν με το ΙΧ τους στην εργασία τους και έχει περισσότερη δουλειά. Δεν μιλάμε για τρομερά πράγματα, αλλά είναι σίγουρα μια αύξηση», εξηγεί στο thessnews.gr ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Πρατηριών Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης Σπύρος Μελίδης. Όπως εξηγεί ο ίδιος, η ζήτηση για καύσιμα έχει αυξηθεί όχι τόσο λογω της μετακίνησης με τα ΙΧ, αλλά λόγω των μποτιλιαρισμάτων στην πόλη, που αυξάνει μοιραία την κατανάλωση από τους κινητηρες, αναγκάζοντας τους οδηγούς να επισκέπτονται νωρίτερα τα πρατήρια για ανεφοδιασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...