Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Αποζημίωση από ανασφάλιστο όχημα..!

Η προαιρετική κάλυψη «Υλικές Ζημιές από ανασφάλιστο όχημα» επιτρέπει στην εταιρεία μας να καλύψει τις υλικές ζημιές που μας προξένησε ένα αυτοκίνητο που δεν διέθετε το απαραίτητο σήμα ασφάλισης.
Η ασφαλιστική μας εταιρεία μπορεί με την προαιρετική αυτή κάλυψη, να φροντίσει για την αποζημίωσή μας, σε περίπτωση εμπλοκής μας σε τροχαίο με ανασφάλιστο όχημα.

Δυστυχώς στις μέρες μας ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων είναι αρκετά υψηλός, γι αυτό είναι καλό να συμπεριλάβουμε τη συγκεκριμένη κάλυψη στο συμβόλαιό μας. Έτσι, αν έχουμε συμπεριλάβει στο ασφαλιστήριο την υπηρεσία «Υλικές Ζημιές από ανασφάλιστο όχημα», η εταιρεία μας αναλαμβάνει να καλύψει τις υλικές ζημιές που μας προξένησε ένα αυτοκίνητο που δεν διέθετε το απαραίτητο σήμα ασφάλισης.

Κάνοντας μια μικρή έρευνα αγοράς κάποιος, θα διαπιστώσει ότι τα ποσά που καλύπτονται με τη συγκεκριμένη υπηρεσία διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία (αναφέρεται στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο). Ενδεικτικά, αναφέρουμε τα ποσά που καλύπτουν τρεις ασφαλιστικές εταιρείες, όσον αφορά τις ζημιές που προκαλούνται από ανασφάλιστο όχημα:

Εθνική Ασφαλιστική: Έως 100.000 ευρώ
Υδρόγειος: Έως 30.000 ευρώ
ΜΙΝΕΤΤΑ: Έως 50.000 ευρώ

Θυμίζουμε, ότι αν δεν έχουμε τη συγκεκριμένη κάλυψη και μας τρακάρει ανασφάλιστο όχημα, τότε μας καλύπτει το Επικουρικό Κεφάλαιο για ποσά έως 100.000 ευρώ. Το Επικουρικό Κεφάλαιο δημιουργήθηκε από τις ασφαλιστικές εταιρείες, ώστε να καταβάλλει αποζημιώσεις για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές στην περίπτωση που:

α) Αυτός που έχει την ευθύνη παραμένει άγνωστος (δηλαδή δημιούργησε το ατύχημα και εξαφανίστηκε).
β) Το ατύχημα προήλθε από ανασφάλιστο αυτοκίνητο.
γ) Ο υπαίτιος οδηγός δημιούργησε το ατύχημα από πρόθεση.
δ) Σταμάτησε να λειτουργεί η ασφαλιστική εταιρεία που ήμασταν ασφαλισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...