Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) - Αποφάσεις έκτακτου προεδρείου ΓΣΕΒΕΕ στις 12/8 για κινητοποιήσεις..!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε
Αράτου 21, 1ος όροφος, Τ.Κ. 262 21 ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ:2610-274.047 FAX:2610-275.778
E-mail: oebesna1@otenet.gr

Αρ. αρχείου: Φ018/Β1/15
Αρ. πρωτoκ: 416/2013

Πάτρα 13/8/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Αποφάσεις έκτακτου προεδρείου ΓΣΕΒΕΕ στις 12/8 για κινητοποιήσεις.

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12/8/2013 έκτακτο προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ στο οποίο συμμετείχε και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ κ. Π. Σκέντζος με βασικά θέματα συζήτησης τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό (αναγκαστική είσπραξη οφειλών), το φορολογικό (Κώδικας φορολογίας εισοδήματος και νέο Κώδικα φορολογικών διαδικασιών) καθώς και το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

• Όσον αφορά την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ μέσω των διαδικασιών άμεσης κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων του οφειλετών και τη σύσταση του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (Κ.Ε.Α.Ο), διαπιστώθηκε ότι δυστυχώς η κυβέρνηση συνεχίζει να εθελοτυφλεί αφού πασιφανές είναι ότι τέτοια μέτρα θα οδηγήσουν χιλιάδες συναδέλφους Ε.Β.Ε. στην καταστροφή και την εξαθλίωση χωρίς παράλληλα να λυθεί το ταμειακό αδιέξοδο στον οποίο έχει περιέλθει ο ΟΑΕΕ, ενώ αγνοεί παντελώς τις τεκμηριωμένες προτάσεις που έχει καταθέσει η ΓΣΕΒΕΕ για τη βιωσιμότητα του οργανισμού οι οποίες βασίζονται σε συνεχείς έρευνες και αποτυπώνουν την πραγματική κατάσταση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης των ελευθέρων επαγγελματιών στη χώρα μας. Δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται την πραγματική αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών στην οποία βρίσκονται εκαντοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και αυτοαπασχολούμενοι στον ΟΑΕΕ και τους αντιμετωπίζει ως εισφοροφυγάδες.

• Για το φορολογικό η ΓΣΕΒΕΕ κατέθεσε τις θέσεις και προτάσεις επί των δύο προσφάτως ψηφισθέντων φορολογικών νόμων σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Οικονομικών. Βασικά αιτήματα μένουν η επαναφορά του αφορολόγητου ορίου και μείωση του φορολογικού συντελεστή του 26% αφού δεν μπορεί να επιβάλλεται φόρος σε πολύ χαμηλά εισοδήματα ή ακόμα και μηδενικά μέσω των τεκμηρίων, ενώ ο φορολογικός συντελεστής 26% από το πρώτο ευρώ δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και επομένως τόνωσης της απασχόλησης. Επιπλέον όσον αφορά τα πρόστιμα του νέου ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ σε αρκετές περιπτώσεις είναι εξοντωτικά.

• Για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές διατυπώθηκε η θέση της ΓΣΕΒΕΕ και η συμφωνία της με το μέχρι σήμερα ισχύον καθεστώς λειτουργίας των καταστημάτων, το οποίο κάλυπτε επαρκώς και τις ανάγκες των τουριστικών περιοχών της χώρας, ενώ το νέο ωράριο για τις Κυριακές που ψηφίστηκε θα σημάνει το τέλος των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες ως σήμερα κατά κοινή αποδοχή στήριξαν την Ελληνική Οικονομία, ενώ πέραν των οικονομικών επιπτώσεων και του αφανισμού την πλειονότητας των επιχειρήσεων, σοβαρή είναι και η κοινωνική διάσταση του ζητήματος, αφού οι πρακτικές αυτές οδηγούν σε πλήρη διάλυση του κοινωνικού ιστού, της οικογενειακής δομής και έρχονται και σε αντίθεση με τα ήθη- έθιμα και παραδόσεις της Ελληνικής κοινωνίας.

Στα πλαίσια αυτά και μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η μαζική αντίδραση και διαμαρτυρία απέναντι στην νέα αυτή λαίλαπα μέτρων και συγκεκριμένα η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στην Θεσσαλονίκη κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσ/κης (ΔΕΘ) και πανελλαδικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 16/9/2013 με αντίστοιχες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα.

Σε τοπικό επίπεδο η ΟΕΒΕΣΝΑ συστρατεύεται με τη ΓΣΕΒΕΕ και θα προχωρήσει σε σειρά ενημερωτικών και οργανωτικών ενεργειών σε συνεργασία πάντα με τα Α/θμια Σωματεία μέλη της με στόχο τη συμμετοχή και δυναμική παρουσία στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Θεσ/κη καθώς και το κλείσιμο των καταστημάτων, ενώ θα επανέλθει με ανακοίνωση και οδηγίες για τον τρόπο μετακίνησης στη Θεσ/κη.

Συνημμένο Αρχείο:

Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) - Αποφάσεις έκτακτου προεδρείου ΓΣΕΒΕΕ στις 12/8 για κινητοποιήσεις


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...