Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

50 εκατομμύρια διαδρομές στο πρώτο εξάμηνο του 2013 πραγματοποίησαν τα ταξί του Ντουμπάι..!!

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Υπηρεσία Οδικών Αξόνων και Μεταφορών του Ντουμπάι, μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2013 τα ταξί πραγματοποίησαν 50.000.012
διαδρομές!! Δηλαδή για κάθε μήνα 8.333.335 διαδρομές... ένας αριθμός που σύμφωνα με τα αραβικά μέσα, η κρατική υπηρεσία θεωρεί ως νέο ρεκόρ για το εμιράτο. Το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει μία αύξηση 3% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2012.

Ένα μέρος των διαδρομών, γίνεται μέσω του κέντρου κρατήσεων της κρατικής αρχής, το οποίο κάθε μήνα κατά μέσο όρο εξυπηρέτησε 1.000.472 διαδρομές.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης και αποτελεί τον κύριο κόμβο αερομεταφορών της Μέσης Ανατολής. Το 2011 εξυπηρέτησε 50,98 εκατομμύρια επιβάτες, γεγονός που το έφερε στην 13η θέση των αεροδρομίων με την περισσότερη κίνηση στον κόσμο. Διαθέτει τρεις τερματικούς σταθμούς, με το Terminal 3, που κατασκευάστηκε το 2008, να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κτίριο στον κόσμο σε έκταση και το μεγαλύτερο Terminal του κόσμου. Το αεροδρόμιο αυτή τη στιγμή είναι σε θέση να εξυπηρετήσει 62 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ σχέδια για επεκτάσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2018, θα ανεβάσουν το νούμερο αυτό στους 90 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο. Επίσης, διαθέτει δύο αεροδιαδρόμους εξοπλισμένους με υπερσύγχρονα μέσα για προσγειώσεις ακόμη και με ομίχλη.

Το Ντουμπάι, με τη φήμη που έχει ώς ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, έχει ένα στόλο οκτώ χιλιάδων (8000) αυτοκινήτων ταξί, το οποίο διαχειρίζεται από οκτώ (8) διαφορετικούς φορείς με μεταφορικό έργο που φθάνει τις ενενήντα έξι εκατομμύρια (96.000.000) διαδρομές το χρόνο!! Επίσης, όλα τα ταξί του Ντουμπάι διαθέτουν ταξίμετρο και ανήκουν στο κράτος.


ΠΗΓΗ:http://xanthi-eurotaxi.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...