Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

ΒΟΛΟΣ: «Καταποντίστηκε» η δουλειά στα ταξί, σταθερή στα λεωφορεία..!

Αρνητικά επηρεάζουν τις τοπικές συγκοινωνίες η έλλειψη ρευστότητας και οι κλειστές τράπεζες, καθώς ο όγκος εργασίας στα ταξί, που ήταν ήδη
μειωμένος «καταποντίστηκε», ενώ σταθερή παραμένει η κίνηση στα Αστικά ΚΤΕΛ, που εξακολουθούν να κάνουν δρομολόγια χωρίς περικοπές, για να εξυπηρετήσουν το επιβατικό κοινό.
Όπως ανέφερε στο magnesianews.gr ο Δρόσος Εξαμηλιώτης, ιδιοκτήτης και οδηγός ταξί, η εικόνα στον κλάδο πριν κλείσουν οι τράπεζες η πτώση του όγκου δουλειάς, σε ποσοστό 50% και για να κάνει κάποιος 50 € τζίρο (15 € κέρδος) έπρεπε να δουλέψει 12 ώρες.
«Με το που έκλεισαν οι τράπεζες, στις 29 Ιουνίου, η δουλειά για τα ταξί μειώθηκε ακόμη 30% και πλέον απαιτείται ένα 12ωρο δουλειάς, για να κάνει ένας επαγγελματίες 30 € τζίρο», τόνισε ο ιδιοκτήτης και οδηγός, προσθέτοντας ότι το μεταφορικό έργο των ταξί έπεσε κατά πολύ στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου και στο λιμάνι του Βόλου, όπου ελάχιστοι επιβάτες πλοίων και ταχύπλοων χρησιμοποιούν πλέον ταξί για τις μετακινήσεις τους.
Ο κ. Εξαμηλιώτης εκτίμησε ότι υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και ο κόσμος θεωρεί πολυτέλεια τη μετακίνηση με ταξί και ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη για τον κλάδο, όπως και για πάρα πολλά επαγγέλματα.
Ωστόσο, έδωσε νότα αισιοδοξίας, λέγοντας ότι «είμαστε στις επάλξεις και αντιστεκόμαστε, γιατί βλέπουμε μεσοπρόθεσμη προοπτική», εκτιμώντας ωστόσο ότι οι επόμενοι έξι μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι.
Σταθερή η κίνηση στα Αστικά
Σταθερή παραμένει η κίνηση στα λεωφορεία των Αστικών ΚΤΕΛ, σύμφωνα με τον πρόεδρο Παναγιώτη Γιόλα, ενώ δεν έγινε καμία περικοπή σε δρομολόγια.
Αναφορικά με τα καύσιμα, ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ ανέφερε ότι η εταιρία έχει κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, για να μην υπάρχει πρόβλημα και διαβεβαίωσε ότι δεν έγινε καμία περικοπή δρομολογίου και όλα εκτελούνται κανονικά για να εξυπηρετηθεί η πόλη.
Ο κ. Γιόλας, ανέφερε ότι αφότου έκλεισαν οι τράπεζες δεν έγινε αύξηση των δημοτών που χρησιμοποιούν ως μέσο μεταφοράς το λεωφορείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...