Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Η ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ..!

Όποιος πιστεύει ότι η Ευρώπη είναι ένας επίγειος παράδεισος, ότι διανύει μια ειρηνική περίοδο, απλά κάνει ένα τεράστιο λάθος.  Ζούμε σε συνθήκες οικονομικού πολέμου
που τα σύνορά του έχουν απλωθεί και πέρα από τα γεωγραφικά όρια της γηραιάς ηπείρου. 

Καθημερινά  μένονται μάχες ανάμεσα σε αυτούς που θέλουν μια Ευρώπη ανθρώπινη, δίκαιη και αποδεκτή από τους λαούς της και σε αυτούς που την μεταμόρφωσαν σε Γ΄Ράιχ  και την έκαναν άρμα κερδοσκοπίας και εξόντωσης λαών. Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τον οικονομικό επεκτατισμό μιας χώρας-αποδεδειγμένα πολεμοχαρούς- που στο παρελθόν έχει καταστρέψει άλλες δύο φορές το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης και μάλιστα με τον πιο σκληρό και απάνθρωπο τρόπο. Ποτίζοντας την Ευρώπη με αίμα. 


Τα σχέδια  του Σόιμπλε και της Μέρκελ  περιλαμβάνουν αποικίες σε όλη την Ευρώπη και δημιουργία ευρωραγιάδων. Αυτά φυσικά δεν ενοχλούν καθόλου χώρες σαν τη Φινλανδία, τη Σλοβακία, τη Λιθουανία ή την Βουλγαρία οι οποίες αντιπροσωπεύουν το ευρωπαικό τίποτα. Χώρες όπως η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία που αντιπροσωπεύουν την κλασική Ευρώπη της δημοκρατίας , της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης  των λαών,  είναι υποχρεωμένες να αντισταθούν και να παλέψουν για μια Ευρώπη όπως τη θέλουν οι πολίτες της και όχι οι οικονομικοί φασίστες που αυτή τη στιγμή έχουν το πάνω χέρι.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα και την επερχόμενη συμφωνία πρέπει να διευκρινίσουμε τα εξής:


1. Πρόκειται για μια νίκη του αντιγερμανικού μπλοκ που κρατάει εντός πεδίου μάχης έναν σημαντικό σύμμαχο. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει και η Ελλάδα θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης.


2. Η συγκεκριμένη συμφωνία δεν απαλλάσει και δεν διαγράφει τις ευθύνες όσων  εντός Ελλάδας γέμιζαν επί πέντε χρόνια τη φαρέτρα του Σόιμπλε. Μιλάω για τους οπαδούς του ‘’ΝΑΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ’’. που θα προσπαθήσουν να βάλουν τον πρωθυπουργό (με τα δεδομένα λάθη, την απειρία, τον χαμένο χρόνο στις διαπραγματεύσεις)  στο ίδιο κάδρο με κείνους που μας έφτασαν στη σημερινή κατάσταση. Τους ίδιους πολιτικούς που έβαλαν στον Αλέξη Τσίπρα τις ίδιες τρικλοποδιές που έβαλαν παλιότερα στον Κώστα Καραμανλή. Και παρά την δικαίωση των επιλογών και των πολιτικών του, η παραταξή του σιωπά επιδεικτικά… μέχρι και σήμερα.


3. Ο ελληνικός λαός  έχει κατανοήσει ότι πληρώνει πολύ ακριβά την περίοδο 2010-2014. Αυτοί που ‘’κυβέρνησαν’’ τον τόπο παρέδωσαν στον Αλέξη Τσίπρα  μια χώρα με 4,5 εκατομμύρια φτωχούς και 1,5 εκατομμύρια ανέργους. Αυτό ήταν το δημιούργημα των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά.


4. Όσοι συμμετείχαν σε αυτές τις κυβερνήσεις  και με τις ενέργειές τους και τις πολιτικές τους βύθισαν τη χώρα μας στην φτώχεια και στην εξαθλίωση απώλεσαν  το  ηθικό δικαίωμα να απευθύνονται στην ελληνική κοινωνία. Πολύ περισσότερο να διεκδικούν πολιτικό ρόλο στο αύριο αυτής της χώρας.
Η επόμενη μέρα είναι δύσκολη και για τους Έλληνες και για την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την έναρξη του πολέμου με τα εγχώρια ολιγοπώλια.  Η  ελληνική κοινωνία θαείναι πάντα ετοιμοπόλεμη και θα πολεμήσει όποια αδικία εμφανιστεί στον καταμερισμό των νέων μέτρων. 


Με ομοψυχία, δύναμη, κουράγιο θα κερδίσουμε  κι αυτή τη δύσκολη μάχη.

ΠΗΓΗ: http://www.poeiata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...