Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

ΑΡΘΡΟ - ΤΟΥ ΘΥΜΙΟΥ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ: Νίκησε το δίκιο της ελληνικής κοινωνίας..!

Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη των λαών της Ευρώπης. Θέλω να πιστεύω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες. Οι σημερινοί ηγέτες της γηραιάς ηπείρου επέλεξαν για τους
λαούς της, το δρόμο της στέρησης και της απελπισίας. Στο βωμό της λιτότητας και της δημοσιονομικής προσαρμογής, θυσιάστηκαν άνθρωποι, χρηματίστηκαν συνειδήσεις, ποδοπατήθηκαν αξίες. 

Η κοινωνική δικαιοσύνη, η ισότητα, η δημοκρατία, παραμερίστηκαν και στη θέση τους μπήκε το χρήμα και  το κέρδος. Το δημοψήφισμα της Κυριακής, ήταν ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την ηγεσία της Ευρώπης. ‘’σταματήστε να πειραματίζεστε με τους λαούς’’. Κάθε ελληνικό όχι είναι μια σταγόνα αισιοδοξίας και ελπίδας. Οι κοινωνίες των ανθρώπων αντέχουν ακόμη. Ορθώνουν ανάστημα και διεκδικούν το αυτονόητο.  Να ζήσουν ως άνθρωποι και όχι ως δούλοι.


Η ελληνική κοινωνία είπε όχι και στο εγχώριο σάπιο πολιτικό σύστημα που τη φόρτωσε με δύο μνημόνια. Μέχρι την τελευταία στιγμή αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα τρομοκρατούσε τους έλληνες πολίτες παίζοντας το τελευταίο του χαρτί. Η αγανάκτηση και η απελπισία αποδείχτηκαν πιο ισχυρές από το φόβο.


Οι πρωταγωνιστές της μαύρης πενταετίας, παίρνουν ο έναν μετά τον άλλον τον δρόμο που τους αξίζει. Τελευταίος, ο Αντώνης Σαμαράς. Πήρε στα χέρια του μια συμπαγή παράταξη, με διαχρονικές αξίες, με ιστορικό παρελθόν, με σημαντική προσφορά στην ελληνική κοινωνία  και τη μετέτρεψε σε μια συνιστώσα , σε ένα δεκανίκι των καρτέλ. 


Κι αυτή τη στιγμή μένεται ένας πόλεμος δελφίνων για την ηγεσία ενός  χρεωκοπημένου κόμματος. Τα πρόσωπα που συνέδεσαν το όνομά τους με τα μνημόνια και τη συνεργασία με τα καρτέλ προκαλούν οργή και αποστροφή στην ελληνική κοινωνία. Κι επειδή ο Θεός δεν τιμωρεί, αλλά παύει να προστατεύει, ο σοφός ελληνικός λαός το υιοθέτησε και το έκανε πράξη.
Ότι απέμεινε από αυτή την παράταξη είναι ο Κώστας Καραμανλής. Είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να δημιουργήσει από την αρχή και με νέα πρόσωπα την κεντροδεξιά και να προσφέρει πραγματικές υπηρεσίες στην κοινωνία και στην πατρίδα.


Στο δια ταύτα. 


Ο ελληνικός λαός έδωσε εκ νέου εντολή στην κυβέρνηση να διαχειριστεί με τον καλύτερο τρόπο την βούληση του. Ναι, η θέση της χώρας είναι στην Ευρώπη. Ναι, το νόμισμα μας είναι το Ευρώ. Η νέα συμφωνία με τους δανειστές να τερματίζει την  φτωχοποίηση και να μοιράζει δίκαια τα φορολογικά βάρη. Όχι ασσυλία στα καρτέλ, όχι χάρες στους έχοντες και κατέχοντες.


Ο Αλέξης Τσίπρας έχει όλη τη δύναμη που ζήτησε. Είναι η δική του σειρά. Η δική του ώρα. Δεν μπορεί και δεν δικαιούται να αποτύχει.  Το λάθος της προηγούμενης εβδομάδας αποδόθηκε στην απειρία. Τώρα, αυτή η δικαιολογία δεν υπάρχει.
Ανοιχτές τράπεζες, ομαλότητα, σταθερότητα, είναι οι βασικές προτεραιότητες.  Και φυσικά,  μια συμφωνία ανάλογη της εντολής που πήρε.


ΠΗΓΗ: http://www.poeiata.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...