Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών-Βιοτεχνικών-Εμπορικών Σωματείων Ν. Αχαΐας για τα αποτελέσματα του Δημοψηφίσματος..!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ

                                                               Πάτρα   06/07/2015
Αρ. πρωτοκ:  211/ 2015
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ
 ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα δημοψηφίσματος Μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής και το ΟΧΙ που είπε ο ελληνικός λαός θεωρούμε ότι η κυβέρνηση πήρε μια ενισχυμένη εντολή για να μπορέσει να θέσει νέες βάσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ώστε να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα. 

Σε καμία περίπτωση όμως το ΟΧΙ αυτό δε σημαίνει ότι ο λαός έδωσε λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για να υπογράψει μια συμφωνία που θα αποβεί εις βάρος του με νέα μνημονικά μέτρα και λιτότητα.Το ζητούμενο από εμάς όμως είναι το ίδιο που ήταν και πριν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, και αποτυπώνεται μέσα από την ομόφωνη απόφαση που έχουμε πάρει σαν Ο.Ε.Β.Ε.Σ.Ν.Α. Δηλαδή συνεχίζουμε να λέμε ΟΧΙ στους εκβιασμούς των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, ΟΧΙ όμως και σε νέα μεταλλαγμένα αντιλαϊκά & μνημονιακά μέτρα λιτότητας που θα μας δώσουν τη χαριστική βολή.
 Η επόμενη μέρα για εμάς δεν φέρνει κάτι διαφορετικό αφού και πάλι θα είμαστε στις επάλξεις προκειμένου να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση στη  κυβέρνηση ώστε να βρει και πάλι τη ρότα της και να διαπραγματευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα και εποικοδομητικά για το καλό της χώρας μας. 

Βέβαια ελπίζουμε σε μια γρήγορη συμφωνία ώστε να σταματήσει η οικονομική ασφυξία που επιβλήθηκε από την αδιαλλαξία των δανειστών και οδήγησε κλείσιμο των τραπεζών και να αποκατασταθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα η ομαλή λειτουργία τους. 

Η τραπεζική αργία έχει ασφυκτικά αρνητικά αποτελέσματα για όλο το λαό και ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις, αφού η σχέση τραπεζών με τις επιχειρήσεις είναι αμφίδρομη μιας κι από την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων εξαρτάται και η ρευστότητα στην αγορά.    Όλοι μας ελπίζουμε και ευχόμαστε οι διαπραγματεύσεις να φέρουν καλύτερα αποτελέσματα τόσο για εμάς τους μικρομεσαίους επαγγελματίες όσο και για ολόκληρο τον ελληνικό λαό. 

Πιστεύουμε ότι οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέλαβαν σωστά το μήνυμα του ΟΧΙ του ελληνικού λαού το οποίο οδήγησε και στη συμπαράταξη, σύμπνοια και τελικά πολιτική συμφωνία της πλειοψηφίας των κοινοβουλευτικών κομμάτων του χώρας που με αυτή την κοινή συμφωνία ξεκινάει πάλι η κυβέρνηση τις διαπραγματεύσεις.

Θεωρούμε ότι μετά κι απ’ αυτή την εξέλιξη οι επιλογές των εταίρων μας είναι μονόδρομος πρέπει να αλλάξουν στάση απέναντι στη χώρα, να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού, ήρθε η ώρα να σταθούν ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ και να μας αντιμετωπίσουν πλέον ως ισότιμο μέλος όπως εξάλλου προβλέπεται από τον ιδρυτικό και καταστατικό χάρτη της Ευρώπης.
Για το ΔΣ
                       Ο                                                                                            Ο
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  

   Παναγιώτης ΣΚΕΝΤΖΟΣ                                      Δημήτρης  ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...