Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Πτώση τζίρου και στα ταξί..!

Ήταν που ήταν άσχημη η κατάσταση για τους ταξιτζήδες προ του κλεισίματος των τραπεζών με τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης, τώρα με τα  πιο στενά
οικονομικά δεδομένα και το "capital control" στις τράπεζες έβαλαν κυριολεκτικά "ταφόπλακα" στην δουλειά τους. Όπως δήλωσαν οι ίδιοι στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και στον Κώστα Κορέλλη, εκεί που το ταξί ήταν ήδη μέσο πολυτελείας μετατράπηκε πλέον σε απαγορευτικό μέσο.
«Εμείς κυρίως δουλεύαμε με συνταξιούχους. Τώρα που παίρνουν την σύνταξη σε δόσεις των 120 ευρώ περίπου ανά εβδομάδα είναι πλέον φυσιολογικό να μην παίρνουν ταξί. Περιορίζονται στα βασικά έξοδα».
Οι ταξιτζήδες υπογραμμίζουν οτι η αναδουλειά έχει φτάσει πλέον στο ζενίθ και μιλούν συνολικά για πτώση μέχρι και 70% στην δουλειά τους, διευκρινίζοντας οτί από τότε που έκλεισαν οι τράπεζες έχουν μια περαιτέρω πτώση του τζίρου κατά 30-35% και κατά συνέπεια το συνολικό ποσό της καθημερινής είσπραξης δεν μπορεί πλέον να καλύψει  ούτε τα έξοδα του ταξί ( φθορές, καύσιμα ή το ενοίκιο για όσους είναι οδηγοί και όχι ιδιοκτήτες).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναδουλειά στο ταξί έχει "εκτοξεύσει" τον χρόνο αναμονής στις πιάτσες μέχρι και τα 40 λεπτά ενώ οι περισσότεροι ταξιτζήδες δηλώνουν οτι πλέον οι κούρσες τους περιορίζονται περισσότερο σε τουρίστες λόγω της καλοκαιρινής περιόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...