Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε..!

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΑΧΑΪΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε
Αράτου 21, 1ος όροφος, Τ.Κ. 262 21
ΠΑΤΡΑ
ΤΗΛ:2610-274.047 FAX:2610-275.778
E-mail: oebesna1@otenet.gr

Αρ. αρχείου Φ018/Β1/10                                                                     Πάτρα   13/07/2015
Αρ. πρωτοκ:  218/ 2015

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Τις τελευταίες ημέρες ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τις εξελίξεις και τις διεργασίες που πραγματοποιούνταν στις Βρυξέλλες για την επίτευξη συμφωνίας της Ελλάδας με τους Δανειστές.  Τελικά επετεύχθη η συμφωνία που όλοι περιμέναμε και το μόνο θετικό που αποκομίσαμε είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αν και αυτό πλέον είναι υπό αίρεση. 

Δυστυχώς όμως απ΄ ότι φαίνεται τα δύσκολα τώρα αρχίζουν αφού το τίμημα αυτής της συμφωνίας φαίνεται να είναι μεγάλο με τα νέα σκληρά, αντιλαϊκά και υφεσιακά μέτρα λιτότητας που έρχονται για ολόκληρο  τον ελληνικό λαό. Αυτοί όμως που θα πληγούν περισσότερο είναι και πάλι οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες αφού τα μέτρα που επίκεινται αφορούν τη πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων (π.χ. αύξηση ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών, φόρων, αναγκαστικές εισπράξεις, κατασχέσεις, προσωποκρατήσεις, κλείσιμο επιχειρήσεων, αύξηση ανεργίας κλπ.).

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα πρέπει να φέρει και αναμένουμε να φέρει ουσιαστικές αλλαγές οι οποίες είναι απαραίτητες να γίνουν. Δηλαδή περαιτέρω ξεκαθάρισμα του πολιτικοοικονομικού και συνδικαλιστικού  κατεστημένου που είναι υπεύθυνα για την τραγική κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα. Έτσι ή αλλιώς οι καταστάσεις τα έχουν ξεπεράσει. 

Εμείς θα είμαστε οι μόνοι που θα μπορέσουμε να αντιταχθούμε με αξιοπιστία σ΄ αυτά τα μέτρα αφού παραμένουμε εξ΄αρχής πιστοί στην ομόφωνη απόφαση μας και συνεχίζουμε να λέμε όπως λέγαμε και πριν το δημοψήφισμα, ΟΧΙ στα μνημόνια και τη λιτότητα ΟΧΙ στις  εκβιαστικές προτάσεις των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, ΟΧΙ όμως και σε νέα μεταλλαγμένα αντιλαϊκά & μνημονιακά μέτρα λιτότητας που θα μας δώσουν τη χαριστική βολή. 

Αυτοί βεβαίως που δεν μπορούν να πολεμήσουν και να αγωνιστούν έναντι αυτών των μέτρων είναι αυτοί που κόπτονταν υπέρ του ΝΑΙ  στο δημοψήφισμα και τώρα είναι υπόλογοι απέναντι στον ελληνικό λαό αφού αγνόησαν μερικοί εξ αυτών το θεσμικό τους ρόλο και τη βάση η οποία τους τοποθέτησε σε κάθε θέση κατά περίπτωση. Δεν νομιμοποιούνται πλέον να αγωνιστούν αξιόπιστα για τη μη εφαρμογή των νέων υφεσιακών και αντιλαϊκών μέτρων, έχουν γίνει δηλαδή μέρος του προβλήματος. 

Η θέση μας ως συνδικαλιστικό όργανο επιτάσσει την αξιοπιστία και ορμώμενοι από το αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει, θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων σε μια τόση κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας. 

Καλούμε όλες τις υγιείς και αξιόπιστες συνδικαλιστικές δυνάμεις να συμπορευτούν μαζί μας στους αγώνες οι οποίοι εκ των πραγμάτων θα ξεκινήσουν προκειμένου να περισώσουμε ότι μπορούμε από αυτή την υφεσιακή λαίλαπα που ακολουθεί. 


Για το ΔΣ
                       Ο          Ο
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                         ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   
   Παναγιώτης ΣΚΕΝΤΖΟΣ                                     Δημήτρης  ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...