Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ Η ΤΙΜΗ ΚΟΥΡΣΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΚΛΗΣΗ ΑΠΟΡΡΟΦΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ Τα ταξί «πάτησαν» τον ΦΠΑ..!

Της Νατάσας Πολυγένη
Παρά τη σφιχτή θηλιά που πέρασε στον λαιμό των επαγγελματιών όλης της χώρας η
επιβολή του 23% στο ΦΠΑ, η ανθρωπιά ζει και βασιλεύει. Οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές της Λάρισας αναστατωμένοι και οι ίδιοι από τις εξελίξεις, όλες αυτές τις ημέρες αναζητούν ένα τρόπο για να μην επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο το επιβατικό κοινό της πόλης… και τον βρήκαν. Μετά από εσωτερικές διαβουλεύσεις αποφάσισαν να απορροφήσουν στο 100% τον ΦΠΑ στην κούρσα με κλήση.
Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι τα κόμιστρα στα ταξί δεν θα αυξηθούν, καθώς είναι υποχρεωτική η εφαρμογή του νόμου αλλά η περίπτωση της χρήσης ταξί με τηλεφωνική κλήση είναι διαφορετική καθώς είναι ο μόνος δείκτης τιμολογίου στον οποίο μπορεί να γίνει παρέμβαση.
Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ραδιοταξί Λάρισας κ. Νίκος Πιπερίδης μιλώντας στην «Ε» ξεκαθαρίζει ότι η αύξηση του ΦΠΑ και κατά συνέπεια των κομίστρων, είναι κάτι που κανείς δεν ήθελε. «Ο κόσμος γνωρίζει ότι αυτή η αύξηση δεν πάει στην τσέπη μας αλλά είναι καθαρά φοροεισπρακτική. Εξάλλου, ο κλάδος ήδη τα τελευταία χρόνια έχει δεχτεί μεγάλο πλήγμα. Οι περισσότεροι αυτοκινητιστές δεν μπορούν καν να ανταποκριθούν στα έξοδα και τις υποχρεώσεις τους, ούτε να πληρώσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Αυτή η εξέλιξη μόνο περισσότερο κακό μπορεί να προκαλέσει», σημειώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης του μέτρου, η αγωνία όλων ήταν τι μπορεί να γίνει ώστε η αύξηση να μην μετακυλήσει στον επιβάτη. Μελετώντας προσεκτικά, το νέο τιμολόγιο διαπίστωσαν ότι θα μπορούσαν να παρέμβουν στη διαδρομή που γίνεται κατόπιν τηλεφωνικής κλήσης. Έτσι μέχρι πρότινος η ελάχιστη χρέωση για μια κούρσα κόστιζε 3,39 ευρώ, και 1,92 ευρώ η τηλεφωνική κλήση (σύνολο 5,31 ευρώ). Με το νέο αυξημένο ΦΠΑ η ελάχιστη χρέωση πάει στα 3,69 ευρώ ενώ μαζί με την κλήση θα έπρεπε να κοστίσει 5,78 ευρώ. Με τη μείωση της κλήσης στο 1,60 ευρώ από τους ταξιτζήδες της Λάρισας, η συνολική χρέωση πέφτει στα 5,29 ευρώ. Στην ουσία λοιπόν πρόκειται για μείωση τιμής.
ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
«Το ταξί είναι είδος πρώτης ανάγκης, ιδιαίτερα για κάποιες κοινωνικές ομάδες που αδυνατούν να φτάσουν με τα πόδια σε κάποια πιάτσα ή να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε άλλο μέσο. Η σχέση μας με τους πελάτες είναι προσωπική. Όσοι χρησιμοποιούν το ταξί για τη μετακίνησή τους γνωρίζουν ότι δεν ευθυνόμαστε για τις αυξήσεις. Με νύχια και με δόντια κρατάμε το ταξί οικονομικό για να μπορεί ο κόσμος να το χρησιμοποιεί άνετα. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε περισσότερα», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Πιπερίδης.
Στο σημείο αυτό ο πρόεδρος των ταξιτζήδων υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι τα ταξί στη Λάρισα είναι υπεράριθμα (ο αριθμός τους φτάνει τα 270 οχήματα όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ενωση είναι στα 165 και στην Ελλάδα τα 210), παρότι το καύσιμο είναι ακριβό σε σχέση με άλλες χώρες της ευρωζώνης και επίσης έχει τον υψηλότερο συντελεστή ΦΠΑ, οι τιμές του είναι από τις χαμηλότερες στην Ευρωζώνη. «Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρείται είδος πολυτελείας ένα μέσο που μπορεί να το χρησιμοποιήσει μια τετραμελής οικογένεια ή μια παρέα για παράδειγμα και να της στοιχίσει λιγότερο και από 1 ευρώ το άτομο», προσθέτει χαρακτηριστικά.
Κάπου εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι παρόλο που η εφαρμογή του μέτρου, έχει ξεκινήσει ήδη από την περασμένη Δευτέρα, τα ταξί της Λάρισας χρεώνουν ακόμη με τις παλιές τιμές καθώς ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία τροποποίησης των ταξίμετρων. Ακόμη και γι΄ αυτή την αλλαγή οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές είναι υποχρεωμένοι να καταβάλουν το ποσό των 28 ευρώ από την τσέπη τους. Δεν διαμαρτύρονται όμως, ελπίζουν κάποια στιγμή να λάβει τέλος ο Γολγοθάς που περνά η κοινωνία.
ΠΗΓΗ: http://www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...