Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Απόφαση Δ.Σ. ΟΕΒΕΣΝΑ για δημοψήφισμα..!

Το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣΝΑ παρακολουθώντας εδώ και καιρό με αγωνία αλλά και νηφαλιότητα τις τελευταίες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας ιδιαίτερα
μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος συνεδρίασε χθες Πέμπτη 2 Ιουνίου με κυρίαρχο θέμα συζήτησης τις εξελίξεις αυτές.
   
Με αίσθημα ευθύνης όπως προκύπτει εξάλλου και από το θεσμικό μας ρόλο ως εκπρόσωποι των επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, αυτοκινητιστών, αυτοαπασχολούμενων & μικρών επιχειρηματιών που βουλιάζουν κάθε μέρα και περισσότερο στη δίνη των υφεσιακών και μνημονιακών μέτρων και οδηγούνται στη καταστροφή ως ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΟΕΒΕΣΝΑ συνοψίζουμε τις θέσεις μας σε αποφάσεις όπως αυτές  διαμορφώθηκαν στο χτεσινό Δ.Σ. στα παρακάτω σημεία:

Κανείς δε μπορεί να μας βάζει σε διλλήματα και να μας τοποθετεί ανάμεσα στη «Σκύλα και στη Χάρυβδη». Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών μας. Έχουμε σαν τάξη υποφέρει τα πάνδεινα την τελευταία 5ετία, έχουμε οδηγηθεί στη πλήρη φτωχοποίηση, αποτελούμε πια όχι τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας αλλά τη νέα τάξη των νεόπτωχων στη χώρα μας χωρίς ελπίδα για ανάκαμψη.

Κι όλα αυτά ως αποτέλεσμα των ανεπαρκών και αναξιόπιστων κυβερνητικών επιλογών που μας οδήγησαν σ’ αυτόν τον κατήφορο. Σε συνάρτηση βέβαια και σε αγαστή συνεργασία πάντα με τους εταίρους δανειστές που κάθε άλλο παρά αλληλέγγυοι είναι. Μας στέρησαν τα πάντα, προσπαθούν να μας στερήσουν και ότι μας έχει απομείνει, την αξιοπρέπειά μας.
 Μέσα σ’ ένα κλίμα διαρκούς και αδιάκοπης παραπλανητικής πολιτικής, φόβου και οικονομικής ασφυξίας προσπαθούν να κάμψουν τις αντοχές μας να μας εξουθενώσουν και στο τέλος να μας υποτάξουν.

Εμείς απαντάμε ΟΧΙ στα μνημόνια και τη λιτότητα ΟΧΙ στις  εκβιαστικές προτάσεις των δανειστών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, ΟΧΙ όμως και στα προτεινόμενα μέτρα της κυβέρνησης τα οποία αυξάνουν το λογαριασμό της λιτότητας και  απέχουν παρασάγγας από τις προγραμματικές της δηλώσεις με τις οποίες ο λαός την οδήγησε στη διακυβέρνηση αυτής της χώρας.

Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που με τις ενέργειές τους οδήγησαν τη κατάσταση έως εδώ, καθιστώντας την πολιτική τους και τη χώρα  αναξιόπιστες ακόμα και στα μάτια των ίδιων εταίρων καθ’ ομολογία τους.

Αυτοί οι ίδιοι είναι τώρα που εκμεταλλευόμενοι την οποιαδήποτε θέση ή εξουσία κατέχουν εμφανίζονται ως ειδήμονες και προκειμένου να στηρίξουν με κάθε τρόπο τα πολιτικά, οικονομικά και προσωπικά τους συμφέροντα παίρνουν ευθέως και ανερυθρίαστα πρωτοβουλίες και κόπτονται υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, αγνοώντας προκλητικά μερικοί εξ αυτών το θεσμικό τους ρόλο και τη βάση η οποία τους τοποθέτησε σε κάθε θέση κατά περίπτωση. Κάποιοι ξεχνούν το πλήθος των παρεμβάσεων τους μέχρι χτες και τους αγώνες στουs οποίους καλούσαν τον κόσμο τους. Γιατί τότε διεκδικούσαν; Μήπως για το θεαθήναι;

Και εδώ τίθεται το ζήτημα τιμής και ευθιξίας για όλους αυτούς και ιδιαίτερα τους συνδικαλιστές του χώρου μας: Θα είναι σε θέση τη Δευτέρα, θα μπορούν να προστατέψουν και να διασφαλίσουν τα συμφέροντα όλων αυτών οι οποίοι τους ακολούθησαν ή ΟΧΙ; Θα μπορούν να διεκδικήσουν και να αποτρέψουν τις αυξήσεις στο ΦΠΑ, τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, τις περικοπές στις συντάξεις, τις κατασχέσεις και προσωποκρατήσεις για οφειλές κι όλα τα παρελκόμενα μνημονιακά μέτρα; Κι αν όχι θα έχουν την εντιμότητα και την ευθιξία να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν;
Η θέση μας ως συνδικαλιστικό όργανο επιτάσσει την αξιοπιστία και ορμώμενοι από το αίσθημα ευθύνης που μας διακατέχει, ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων σε μια τόση κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας.

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να παίξουμε το ρόλο του καθοδηγητή και του διαμορφωτή συνειδήσεων και κοινής γνώμης, εξάλλου πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο κόσμος ο οποίος εκπροσωπούμε και ο καθένας μας χωριστά έχει την ικανότητα και την αντίληψη να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ τ’ αυτιά μας στις σειρήνες με την υπόσχεση ότι τη Δευτέρα θα είμαστε στις επάλξεις του αγώνα και στην πρώτη γραμμή παλεύοντας για το δίκιο μας και το δίκιο των συναδέλφων μας έτσι όπως μας υπαγορεύει η συνείδησή μας και το καθήκον μας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. με παρατήρηση ενός Διοικητικού Συμβούλου ο οποίος απαιτεί την παραίτηση των ηγεσιών των Γ΄/θμιων ανώτατων συνδικαλιστικών οργάνων της χώρας .

Για το ΔΣ
                     Ο                                                                        Ο
 ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
           

   Παναγιώτης ΣΚΕΝΤΖΟΣ                         Δημήτρης  ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  

ΠΗΓΗ: http://taxipatra.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...