Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Μειώσεις προστίμων του ΚΟΚ έως και 50%..!

Σε νέα μειωμένα πρόστιμα για διάφορες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και αντικατάσταση της ποινής της αφαίρεσης πινακίδων κυκλοφορίας προσανατολίζεται η Πολιτεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο και στο διαδίκτυο, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, αναμένεται να εισηγηθεί αρκετές τροποποιήσεις και νέα –μειωμένα έως και κατά 50%- πρόστιμα για διάφορες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Παράλληλα, στις σκέψεις του υπουργείου περιλαμβάνονται ακόμη και νέες ποινές που θα περιλαμβάνουν και παροχή κοινωφελούς εργασίας, οι οποίες ενδέχεται να αντικαταστήσουν την ποινή αφαίρεσης των πινακίδων κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, στόχος του υπουργείου είναι η μείωση του υψηλού κόστους των προστίμων και η προσαρμογή τους στα νέα οικονομικά δεδομένα. Με αυτόν τον τρόπο, οι παραβάτες θα μπορούν να καταβάλουν το πρόστιμο.
Παρόλα αυτά, οι όποιες αλλαγές υπάρξουν στον ΚΟΚ θα αφορούν τις «απλές» παραβάσεις όπως π.χ. η παράνομη στάθμευση, που αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία των παραβάσεων που βεβαιώνονται ετησίως.
Στον αντίποδα, δεν αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές σε ότι στις επικίνδυνες παραβάσεις όπως π.χ. η υπέρβαση των ορίων ταχύτητας, η παραβίαση του ερυθμού σηματοδότη, η οδήγηση υπό μέθη κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...