Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Αθώοι οι έξι οδηγοί ταξί για την κατάληψη στη ΔΟΥ Κομοτηνής..!

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΙΩΞΗΣ ΕΙΧΕ ΚΙΝΗΘΕΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Είχαν κατηγορηθεί για διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας κατά συναυτουργία,
όταν στις 29 Ιουλίου 2011 κατέλαβαν το δημόσιο ταμείο


Εκ του...σπαθιού ορμώμενοι κατέλαβαν το δημόσιο ταμείο, έγραφε το ρεπορτάζ του «Χ» στις 29 Ιουλίου 2011 και αφορούσε την αιφνιδιαστική κίνηση των οδηγών ταξί να προχωρήσουν σε κατάληψη του δημόσιου ταμείου στην υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών στην πρώην Νομαρχία Ροδόπης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους. 

Με βάση τους το σπαθί της Κομοτηνής, όπου είχαν παρατάξει τα οχήματά τους, οι οδηγοί ταξί διαμαρτύρονταν την εποχή εκείνη για το σχέδιο απελευθέρωσης του επαγγέλματος τους. Ήταν λίγο μετά τις 11 το πρωί όταν δεκάδες οδηγοί βρέθηκαν στο δεύτερο όροφο του κτιρίου και εμπόδισαν τη λειτουργία της υπηρεσίας, εισπράττοντας την αντίδραση υπαλλήλων και πολιτών, αφού έγινε σε ώρες αιχμής. 

Ο πρόεδρος του σωματείου ταξί Ν. Ροδόπης Νίκος Αδρασκέλας είχε τότε ζητήσει από τον κόσμο να κάνει υπομονή. «Ήρθαμε στις 10:45 και στις 12:00 τελειώνει η συμβολική κατάληψη. Δεν δημιουργήθηκε πρόβλημα. Όσοι συμπολίτες μας είχαν κομμένα παράβολα ή ήταν μέσα για να διεκπεραιώσουν την υπόθεση τους και εξυπηρετήθηκαν», υποστήριξε ο πρόεδρος του σωματείου τους, ενώ για τους υπόλοιπους συνέστησε...υπομονή: «Οι υπόλοιποι κάνουν υπομονή, καθώς στις 12 ξεκινάει κανονικά τη δουλειά του το δημόσιο ταμείο. Μέχρι τις 13:30 πιστεύω ότι όλοι θα εξυπηρετηθούν, δεν έχει πολύ κόσμο».
ΔΙΩΞΗ ΑΣΚΗΣΕ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Στην παραίνεση όμως του προέδρου του σωματείου ταξί για…υπομονή στους πολίτες αντέδρασε ο εισαγγελέας, ο οποίος κινήθηκε αυτεπάγγελτα και άσκησε δίωξη σε έξι άτομα για διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας κατά συναυτουργία. Περίπου δύο χρόνια μετά οι κατηγορούμενοι τρία μέλη της διοίκησης του σωματείου και τρεις ακόμα οδηγοί και ιδιοκτήτες ταξί κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Πρόκειται για τους Παύλο Τοπαλίδη, Νίκο Αδρασκέλα, Χρήστο Τσιλιγγίρη, Δημοσθένη Τσαρδακλή, Αντώνιο Καζάκο και Αθανάσιο Καζάκο. 

Η υπόθεσή τους απασχόλησε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης, όπου οι κατηγορούμενοι ανέφεραν τα όσα διαδραματίστηκαν στο δημόσιο ταμείο και φυσικά παραδέχτηκαν ότι δεν είχαν καμία πρόθεση να προκαλέσουν την ταλαιπωρία των πολιτών. Η απόφαση ήταν αθωωτική και για τους έξι, «ευτυχώς», όπως σχολίασε μιλώντας στο «Χ» ο Νίκος Αδρασκέλας κάνοντας γνωστό ότι για πρώτη φορά οδηγοί ταξί βρέθηκαν στο δικαστήριο για κάποια κινητοποίηση που πραγματοποίησαν. 

Δήμητρα Συμεωνίδου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...