Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Τρόικα: «Παρακολουθήστε την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών»..!

Το άνοιγμα των οδικών εμπορευματικών μεταφορών, αλλά και οι περιστασιακές μεταφορές επιβατών έχουν ολοκληρωθεί.

Ως εκ τούτου, οι προτεραιότητες τώρα, όπως αναφέρεται στο Μνημόνιο Νο 3, μετατοπίζονται προς τα μέτρα που επιτρέπουν υψηλότερα επίπεδα του τουρισμού και των επενδύσεων, ιδίως όσον αφορά τις οδικές (λιμουζίνες και υπηρεσίες μεταφοράς με λεωφορείο), τις θαλάσσιες και λιμενικές δραστηριότητες (εγχώρια ακτοπλοΐα και λιμενικές υπηρεσίες) και τις αεροπορικές μεταφορές.
Συγκεκριμένες δράσεις αναμένεται να οδηγήσουν σε μείωση του λειτουργικού κόστους των φορέων παροχής υπηρεσιών, ενώ αυξάνονται οι δυνατότητες επιλογής των καταναλωτών. Η σταδιακή αναδιάρθρωση των σιδηροδρόμων θα πρέπει επίσης να οδηγήσει στην αποτελεσματική αποκρατικοποίησή τους.
Οδικές μεταφορές
Η κυβέρνηση ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να:
α. άρει τους περιορισμούς σχετικά με την ενοικίαση ημιφορτηγών, φορτηγών και υπηρεσίες οδηγών·
β. επιτρέψει τις υπηρεσίες μεταφοράς με λεωφορείο από τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά γραφεία με τη χρήση μικρών οχημάτων (λιγότερο από 12 θέσεις) και οργανωμένες περιηγήσεις με μικρά φορτηγά και οχήματα εκτός δρόμου.
Αφού ολοκληρώσει την έκθεση σχετικά με τη λειτουργία των τακτικών υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών, η Κυβέρνηση:
-καθορίζει μια στρατηγική παρακολούθησης για το ουσιαστικό άνοιγμα του τομέα, σύμφωνα με τους κανόνες για τις κρατικές ενισχύσεις και την κοινοτική νομοθεσία για την ανάθεση συμβάσεων υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τη συνέχεια της παροχής υπηρεσιών και τον προσδιορισμό συγκεκριμένων επιλογών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε απομακρυσμένες περιοχές. (Δεκέμβριος 2012)
-εγκρίνει την απαιτούμενη νομοθεσία (και τις αναγκαίες πράξεις) που εξασφαλίζει ίσους όρους και ίση πρόσβαση σε όλους τους φορείς παροχής υπηρεσιών οδικής μεταφοράς επιβατών. (Μάρτιος 2013)

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...