Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ΣΕΡΡΕΣ:Νέος κύκλος αντιπαράθεσης Δήμου – ταξιτζήδων..!

Ερίζουν για την πιάτσα.
Η μεταφορά της στάσης του ΙΚΑ, το νέο σημείο τριβής.

Δεν υπάρχει η δυνατότητα νέων αλλαγών στους
χώρους στάθμευσης των ταξί σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Βασίλη Καλαϊτζίδη. Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχείο Σερρών, ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε τον πρόεδρο των ταξί Απόστολο Μπάρμπα, επισημαίνοντας ότι τα πάντα γίνονται νόμιμα και στο πλαίσιο της μελέτης για τις αστικές αναπλάσεις.


Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κανονιστική απόφαση για τον κυκλοφοριακό σχεδιασμό στο κέντρο της πόλης, στη συνέχεια έγινε η σχετική μελέτη (το 2010, επί δημαρχίας Γιάννη Βλάχου) για να προχωρήσει, τέλος, η υλοποίηση, φάση την οποία διανύουμε.

Ισχύουν τα προβλεπόμενα

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, τόνισε ο κ. Καλαϊτζίδης, προβλέπονται και οι θέσεις στάθμευσης των ταξί στο κέντρο της πόλης, για να προσθέσει: “συμμεριζόμαστε τις αγωνίες του κλάδου των ταξί που έχει υποστεί τις συνέπειες της κρίσης. Θέλω να ανακοινώσω, ξεκάθαρα ότι καμία πιάτσα δεν καταργείται”.
Βέβαια, διευκρίνισε ότι η αλλαγή αναφέρεται στη μεταφορά της στάσης του ΙΚΑ από την Εθνικής Αντίστασης στην Κωνσταντινουπόλεως, περιγράφοντάς την ως αναπόφευκτη. Υπογράμμισε ότι η Εθνικής Αντίστασης περιγράφεται ως οδικός άξονας και ποδηλατόδρομος, γεγονός που δεν επιτρέπει τη λειτουργία χώρου στάσης των ταξί. “Κατά συνέπεια”, συμπλήρωσε, “μεταφέρουμε την πιάτσα λίγα μέτρα πιο πάνω, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως”.
Τέλος, χαρακτήρισε “αναληθή τα όσα λέγονται για μεροληπτική στάση από πλευράς της δημοτικής Αρχής υπέρ άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς”.

Ο πρόεδρος των ΤΑΞΙ

Να σημειωθεί ότι μόλις μία μέρα πριν, ο πρόεδρος των ταξί δήλωνε αποφασισμένος  να ακολουθήσει τη νομική οδό, καθώς έχει σαφή παράπονα για τον τρόπο με τον οποίο  λειτουργεί η δημοτική Αρχή στο επίμαχο θέμα των αστικών αναπλάσεων. «Αυτή η δημοτική Αρχή λέει και ξελέει» υποστήριξε ο πρόεδρος του Σωματείου, ο οποίος εξακολουθεί να κάνει λόγο για “εμπαιγμό χωρίς τέλος”.
Μάλιστα, ο κ. Μπάρμπας εξέφρασε την απαισιοδοξία του για την εξεύρεση λύσης στο συγκεκριμένο θέμα που ανέκυψε, με τις αναπλάσεις στην οδό Εθνικής Αντίστασης. Δεν παρέλειψε, βέβαια, να επισημάνει ότι “στην Εθνικής Αντίστασης εξυπηρετούμε τους πολίτες που επισκέπτονται τόσο το ΙΚΑ, όσο και τον αξονικό τομογράφο (σ.σ. εκατέρωθεν του δρόμου). Με τη μεταφορά της πιάτσας στην Κωνσταντινοπόλεως, ουσιαστικά μας ρίχνουν στα στενά και παίζουμε ...κρυφτούλι”.

http://www.serreslife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψε την άποψή σου...